назад

1

2

Вже 14-й  рік поспіль в місті Бердянську проходить Азовський міжнародний фестиваль творчості інвалідів «Повір у себе». У цьому році близько двохсот учасників з’їхалось з різних куточків нашої країни та Білорусії.

     

         Протягом трьох днів учасники фестивалю, люди з обмеженими можливостями, брали  участь у різноманітних спортивних змаганнях, дивували та вражали мешканців і гостей міста своїми номерами художньої самодіяльності та іншими творчими здібностями.

      Даний захід відвідали також представники Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Так, 1 вересня, директор Бердянського місцевого центру з надання БВПД Геннадій Бородатий та начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Євген Сухомлин завітали до БК «Нафтохімік» на концерт та відкриття виставки, де були представлені творчі роботи учасників фестивалю. Враження від побаченого були просто неймовірними. Дуже приємно і неочікувано було зустрічати на заході людей, які зверталися до Бердянського центру та отримали фахову допомогу. Молодий незрячий хлопчина Андрій Сакун та його мама Валентина висловили щиру вдячність центру за надану їх сім’ї  правову допомогу.

     Виступаючи на закритті заходу та нагородженні учасників фестивалю, що відбувалось 2 вересня на території  ДОЦ «Червона гвоздика», Євген Сухомлин висловив щире захоплення майстерністю та талановитістю учасників фестивалю, подякував їм за їхню величезну жагу до життя, силу духа та той оптимізм, яким вони заряджають оточуючих, незважаючи на всі труднощі та проблеми, з якими ці люди стикаються у повсякденному житті. Окремо, Євген Михайлович звернув увагу присутніх на той факт, що з  1 липня цього року по всі території України були відкриті центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які надають фахові кваліфіковані послуги юридичного характеру найбільш незахищеним і вразливим верствам населення, розповів про головну мету і функції їх діяльності та закликав присутніх у разі необхідності звертатися до місцевих центрів за допомогою. Від імені всієї дружньої команди Бердянського місцевого центру Євген Сухомлин урочисто презентував солодкий подарунок Енергодарській команді, яка особливо запам’яталась своїми чудовими витворами мистецтва та художніми номерами.   

     Після закінчення заходу учасники фестивалю,  бажаючи отримати додаткову інформацію про діяльність центру та місцезнаходження центрів в інших регіонах, оточили представника Бердянського місцевого центру, і  Євген Сухомлин надав короткі юридичні консультації прямо на місці.

{module Foto_BRD_MC_01.09.15}