назад

Працівники Регіонального центру розповіли перехожим про правову допомогу

160331 61Під час вуличного інформування, яке відбулося 31 березня, працівники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області поблизу приміської автостанції міста Суми роздавали перехожим буклети «Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати?», «Право на безоплатну правову допомогу у кримінальному впровадженні» та візитівки з контактами Регіонального центру. 

Вуличне інформування провели заступник начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольга Коваленко та заступник начальника відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та інформації Ірина Стегній.

В основному інформацією про роботу Регіонального центру та про право на отримання захисника в кримінальних провадженнях цікавилися молоді чоловіки. Працівники центру розповіли про закріплене Конституцією право кожного українця на правову допомогу. В свою чергу Закон України «Про безоплатну правову допомогу» визначає, що право на безоплатну первинну  правову  допомогу, тобто консультації, роз’яснення законодавства тощо, мають усі особи, які перебувають під юрисдикцією України.

160331 62

Вторинна правова допомога включає такі види послуг: захист, представництво інтересів осіб в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, складення документів процесуального характеру. Право на безоплатну вторинну правову допомогу мають категорії осіб, які чітко визначені цим Законом.

 Також працівники Регіонального центру розповідали перехожим про діяльність місцевих центрів у Сумській області та про те, що саме до них треба звертатися, щоб отримати правову допомогу у цивільних та адміністративних справах.