назад
17.06.16

Працівники Шосткинського місцевого центру ознайомилися зі змінами в структурі місцевих центрів

160617 01Заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області Світлана Літвіненко 16 червня відвідала Шосткинський місцевий центр і провела репрезентацію на тему: «Структура  центрів з надання БВПД. Бюро правової допомоги як структурний підрозділ місцевих центрів з надання БВПД. Зміни в положення про центри з надання БВПД». 

Під час репрезентації Світлана Літвіненко акцентувала увагу на змінах до законодавства, які було внесено в 2016 році, зокрема, зосередила увагу на зміні в структурі та повноваженнях місцевих центрів. Працівник центру зауважила, що згідно з Наказом Міністерства юстиції України від 25.12.2015 №2748/5«Про реформування територіальних органів Міністерства юстиції України та розвиток системи надання безоплатної правової допомоги»передбачено створення бюро правової допомоги як структурних підрозділів місцевих центрів з надання БВПД. Начальник бюро буде призначатися на посаду та звільнятися з посади директором місцевого центру за погодженням з Координаційним центром з надання правової допомоги. У Сумській області планується відкриття 14 бюро правової допомоги.
Працівників цікавили питання щодо організації та практичної роботи з електронними сервісами Міністерства юстиції та змін в повноваженнях працівників центру в зв’язку з новими вимогами.

Крім того, в ході візиту Світланою Літвіненко вивчено стан роботи відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної вторинної правової допомоги. Працівник Регіонального центру ознайомилася з паспортами територіальних громад, співпрацею та налагодженням партнерських стосунків із органами місцевого самоврядування, виконавчої влади, громадських організацій   та проведенням з ними спільних комунікативних заходів, розробкою та прийняттям програм надання безоплатної правової допомоги органами місцевого самоврядування.

Під час бесіди інтегратор Ольга Правосуд зазначила, що Шосткинським МЦ перед органами місцевого самоврядування ініційовано прийняття Програм безоплатної правової допомоги населенню територіальних громад районів, що обслуговує Шосткинський МЦ і наразі прийнято три програми безоплатної правової допомоги населенню с. Собич та с. Лісне Шосткинського району, с. Дубовичі Кролевецького району та міста Путивль.