назад
13.03.17

Права людини починаються з прав дитини

OkM 170310 110 березня 2017 року начальник Лебединського бюро правової допомоги Сергій ІВАНОВ прийняв участь у засіданні комісії з питань захисту  дитини при виконавчому комітеті Лебединської ради під головуванням голови Олександра БАКЛИКОВА.

Обговорювали питання встановлення місця проживання дитини, днів побачення та ряд інших. Зі слів Сергія ІВАНОВА: «Мати, батько мають рівні права та обов’язки щодо дитини, незалежно від того, чи перебували вони у шлюбі між собою, а розірвання –  не впливає на обсяг їхніх прав і не звільняє від обов’язків щодо дитини». Також присутні говорили про встановлення місця проживання дитини за Сімейним кодексом України, відповідно до якого місце проживання дитини, яка не досягла десяти років, визначається за згодою батьків, якщо досягла десяти років – за спільною згодою батьків та самої дитини. У випадку, коли їй виповнилося чотирнадцять років, із ким проживати визначається нею самою. Також присутні обговорювали питання проживання дитини, якщо між батьками не досягнуто згоди.

OkM 170310 2

 

Сергій ІВАНОВ наголосив на тому, що спір між подружжям може вирішуватися органом опіки та піклування або судом. Під час якого беруться до уваги ставлення батьків до виконання своїх батьківських обов’язків, особиста прихильність дитини до кожного з них, вік дитини, стан її здоров’я та інші обставини, що мають істотне значення.

 

Також він повідомив контактні дані Лебединського бюро правової допомоги, де можна вирішити питання у юридичній площині: м. Лебедин, пл. Соборна, 29; т. (05446) 4-22-23.