назад

Правопросвітницька кампанія з нагоди Міжнародного Дня захисту дітей

Sambir zahyst diteyДо відзначення 1 червня Міжнародного дня захисту дітей, в рамках всеукраїнського правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», активно долучились фахівці Центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Львівщини, які провели в цей День низку правопросвітницьких заходів у районах та місті Львові.

«Якщо хочеш добитися успіху – роби справу з любов’ю та спілкуйся з успішними людьми» – саме під таким гаслом пройшов захід у секторі ювенальної пробації м. Львова присвячений Міжнародному дню захисту дітей.

Своїм досвідом та дієвим рецептом успіху з дітьми поділились: фахівець Першого львівського місцевого центру Ростислав Завада, начальник відділу зв’язків з громадськістю патрульної поліції у м. Львові Тетяна Капись, представник Місії «Центр військового капеланства» УГКЦ о. Олег Нестор, представник ГО «Вірні традиціям» та боєць, який брав участь у битві за Донецький аеропорт.

Фахівці Другого львівського місцевого центру з цієї нагоди розповіли діткам Львівської школи-інтернату № 2, ЗОШ №8 та №20 про їхні права і обов’язки, влаштували ігри на правову тематику та проговорили загальнолюдські цінності.

2 Centr zahyst ditey

Представники Буського місцевого центру разом з представниками відділу державної реєстраційної служби, Центру соціальних служб для сім“ї, дітей та молоді, Служби у справах дітей, Радехівського РВ з питань пробації долучилася до участі в святкуванні Міжнародного дня захисту дітей спільно з Радехівською музичною школою ім.І. Білозора.

“ТВОЇ ПРАВА – ТВІЙ ЗАХИСТ” – флешмоб із такою назвою провели працівники Самбірського місцевого центру під час щорічного традиційного конкурсу малюнків на асфальті, що відбувається 1 червня з нагоди Міжнародного Дня захисту дітей у місті Самборі.

Фахівці центру поширювали інформацію про права дитини, розповсюджували буклети, інформували присутніх на конкурсі батьків та дітей про реалізацію правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України “Я МАЮ ПРАВО!”. Зазначений флешмоб пройшов на площі Ринок, поблизу міської ратуші.

Цього ж дня фахівець Старосамбірського бюро правової допомоги спільно з учнями 9-го класу загальноосвітньої середньої школи №2 імені Станіслава Дашо провела у центральній площі міста інформаційну акцію з розповсюдження буклетів про права дитини, приурочену Дню захисту дітей.

ЗАПРОВАДЖЕННЯ ПОСЛУГИ ПАТРОНАТУ НАД ДИТИНОЮ – учасниками такого семінару Стрийського місцевого центру стали цього Дня клієнти Трускавецького центру зайнятості. Вони дізналися про таке:

• навіщо потрібні патронатні сім’ї;
• хто може бути патронатними вихователями;
• які документи треба, щоб стати патронатним вихователем;
• скільки часу дитина може перебувати у патронатній сім’ї;
• фінансування сімей патронатних вихователів.

Struy patronat

Семінар провели фахівець Трускавецького бюро правової допомоги Мар’яна Шуляк спільно з директором Трускавецького центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксаною Костишин.

ЯК ДРОГОБИЦЬКІ ДІТИ ДОПОМАГАЛИ ГЕРОЯМ КАЗОК ЗАХИСТИТИ СВОЇ ПРАВА? – про це бажаючі могли дізнатись, побувавши на фестивалі «СпАрт». У рамках цього фестивалю відбулись правопросвітницькі ігрові заходи для дітей різної вікової категорії. Зокрема, діти мали змогу взяти участь у правовій ігротеці «Живий кросворд», допомагали героям казок захистити свої права, а також відремонтували «правовий годинник».

Stryi Drohobych

Після змагань діти ділилися позитивними враженнями та смакували заслужено отримані солодощі. Крім цього, відбулося вуличне навчання для дітей на тему: «Твої права – твій захист». Ці просвітницькі заходи організували та провели для дітей фахівець Дрогобицького бюро правової допомоги Петро Габрівський та волонтери.

Більше 10 років у Червонограді 1 червня проходить вулицями міста марш-ходотон, започаткований громадськими організаціями, які об’єднали дорослих та дітей аби привернути увагу влади та мешканців до дітей з інвалідністю. Кожного року до організаторів долучаються навчальні заклади, установи та організації.

Chervonograd 1

Цьогоріч уже втретє доєдналися до ходи і фахівці Червоноградського місцевого центру.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел/факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).