назад

Правова допомога ветеранам війни, праці, Збройних сил та органів правопорядку

150825 01Сучасні  вимоги до організації системи надання безоплатної вторинної правової допомоги, яка повинна відповідати міжнародним стандартам, наближення її до пересічних громадян через удосконалення якості надання правових послуг спонукає працівників Конотопського місцевого центру шукати партнерів серед громадських організацій.

Конотопська міська організація ветеранів війни, праці, Збройних сил та органів правопорядку є однією з найвпливовіших у місті Конотопі. Її чисельність, станом на липень 2015 року, становить 9889 осіб.  Організація представляє інтереси ветеранів війни, праці, Збройних сил та органів правопорядку та самостійно консультує із багатьох соціально важливих проблем учасників організації. Велика кількість питань правового характеру виникає у членів організації, вирішення яких потребує кваліфікованої юридичної допомоги.

Конотопським місцевим центром з надання безоплатної  вторинної правової допомоги  та  Конотопською міською організацією ветеранів війни, праці, Збройних сил та органів правопорядку  20 серпня 2015 року підписано Меморандум про співпрацю. Одразу ж було заплановано ряд спільних заходів спрямованих на організацію надання юридичної допомоги та соціальних послуг в інтересах осіб, які потребують безоплатної правової допомоги.

25 серпня 2015 року на зборах членів організації виступив директор Конотопського місцевого центру Олександр Муха розповів присутнім про державну програму надання безоплатної вторинної правової допомоги та справедливого правосуддя. 

Питання щодо категорій осіб та умов отримання послуг безкоштовного адвоката визвало жваве обговорення. Люди цікавилися — чи насправді в наш час можливо отримати безкоштовні послуги адвоката, чи буде ефективно працювати адвокат, чи зможе він на належному рівні відстоювати інтереси клієнта в суді та інші? Директор центру Олександр Муха, відповідаючи на запитання присутніх, привів приклади успішної роботи адвокатів, з якими укладено угоди Конотопським місцевим центром. На сьогоднішній день видано 16 доручень адвокатам  на ведення кримінальних та цивільних справ.

Також головним спеціалістом центру Дмитром Соляником проведено виїзний прийом громадян, у ході якого було надано розяснення  чинного законодавства з питань соціального захисту ветеранів.