назад

Правову консультацію можна отримати дистанційно

HGQUm6x4utU1     Кожного останнього четверга кожного місяця мешканці Хмельницької області можуть одержати правову консультацію за допомогою Skype. Достатньо прийти до районної бібліотеки, у якій цього дня заплановано зв’язок, і зателефонувати на профіль ConsultCentre777.

     25 лютого участь у Skype-консультуванні, яке відбувалося на базі обласної наукової універсальної бібліотеки ім. М. Островського, взяли начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Хмельницького місцевого центру з надання БВПД Людмила Адамчук, представники Головного територіального управління юстиції в області, ГО «Подільська правова ліга», юридичної клініки Хмельницького університету управління та права.

     Отримати правову допомогу дистанційно того дня могли жителі Віньковецького, Деражнянського, Городоцького та Ярмолинецького районів. Питання, з якими громадяни зверталися до фахівців, стосувалися спадкового законодавства, зокрема можливості передати право на спадщину за заповітом іншій особі; можливості оскарження невключення особи до списку осіб, які мають право на земельну частку (пай); виконання кредитних зобов’язань. Актуальними для мешканців районів залишаються питання пенсійного законодавства, наприклад, встановлення доплат до пенсій та перерахунку пенсій.

     Правозахисники допомогли кожному, хто до них звернувся: проконсультували та розповіли про порядок звернення до місцевого центру для отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

{gallery}img/novyny/2016/02_Lyutiy/29_2{/gallery}