назад

Правовий урок для учнів Ужгородської ЗОШ № 5 провели фахівці Регіонального центру, ГТУЮ та Нацполіції

13 квітня команда БПД, Закарпатської юстиції та Національної поліції інформували школярів Ужгородської ЗОШ № 5 про права людини, механізми їх реалізації та захисту, а також про реалізацію проекту «Я маю право!». 

    Заступник начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання БВПД у Закарпатській області Іван Голубка розповів учням про права неповнолітніх, затриманих у порядку, визначеному статтями 260-263 КУ АПК, а також поінформував, з якого віку настає кримінальна відповідальність за вчинені правопорушення.
   Представник Управління забезпечення прав людини Нацполіції України Антон Савчин ознайомив дітей з правилами поведінки неповнолітніх при зустрічі з поліцейськими, деталізував повноваження правоохоронців та права неповнолітніх під час затримання.
   Фахівці БПД, юстиції та поліції не тільки інформували учнів про їхні права та обов’язки, але й відповідали на запитання дітей, яких було чимало. Захід відбувся в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та співпраці між Регіональним центром, ГТУЮ та Нацполіцією.