назад
09.04.13

Представник Координаційного центру взяв участь у тренінгу із захисту біженців (оновлено)

UNHCR logo9 квітня 2013 року в Ужгороді розпочався дводенний тренінг із захисту біженців, організований в межах підтримки діяльності Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців в Східній Європі в рамках Регіональних програм Європейського Союзу по захисту біженців – Фаза ІІ.

У ході першого дня відбувся вступ до тренінгу, розгляд мандату УВКБ ООН, а також кола осіб, які під нього підпадають. Окрім того, на обговорення було винесено низку проблемних питань, серед яких: Європа, як регіон міграції та захисту біженців; правові основи захисту біженців; поняття “біженець” та інші.

Участь у тренінгу беруть директори Закарпатського, Львівського та Чернівецького обласних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а від Координаційного центру – Аліна Самбор, заступник начальника відділу координації та моніторингу надання безоплатної вторинної правової допомоги.

10 квітня 2013 року відбувся другий день тренінгу, протягом якого були розглянуті питання виявлення потреб у захисті при прибутті груп осіб, етики та спілкування в прикордонних пунктах, роботи з особами, що врятовані в морі, повернення осіб, що не потребують міжнародного захисту, а також змін у національному законодавстві щодо захисту біженців.

Нагадаємо, що тренінг є вже другим подібним заходом, організованим УВКБ ООН з початку 2013 року для представників Державної прикордонної служби, Державної міграційної служби та центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги з прикордонних областей. Перший такий тренінг відбувся 27 лютого 2013 року за участі директорів Волинського, Житомирського, Київського та Чернігівського обласних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та начальника відділу координації та моніторингу надання безоплатної вторинної правової допомоги Координаційного центру Олени Сінчук