назад
18.10.12

Представник Координаційного центру взяв участь у зустрічі експертів Міністерства юстиції України та Міністерства юстиції Російської Федерації

Prapor UARF18 жовтня на виконання пункту І Програми співробітництва між Міністерством юстиції України та Міністерством юстиції Російської Федерації на 2012-2013 роки відбулася зустріч експертів вказаних Міністерств з метою обміну досвідом з питань регулювання юридичної професії, у тому числі реформування адвокатури, організації нотаріальної діяльності, ролі нотаріату при здійсненні операцій з нерухомістю та землею.

Від української сторони участь у зустрічі взяли представники Міністерства юстиції України: Тоцька Тетяна, начальник відділу з питань правосуддя Департаменту антикорупційного законодавства та законодавства про правосуддя, Гуртенко Владислав, помічник Міністра юстиції України, Малдрик Анна, провідний спеціаліст Департаменту міжнародного права та співробітництва.

Від російської сторони участь у зустрічі взяли представники Міністерства юстиції Російської Федерації: Залуцька Інга, заступник директора Департаменту з питань правової допомоги і взаємодії із судовою системою, Трубочкіна Олена, референт Департаменту з питань правової допомоги і взаємодії із судовою системою, Афанасьєва Євгенія, консультант відділу з питань нотаріату Департаменту з питань правової допомоги і взаємодії із судовою системою.

Від Координаційного центру участь у зустрічі взяв Тарас Вавелюк, начальник відділу інформації та зовнішніх зв’язків. 

Основними питаннями, які стосуються адвокатури і обговорювалися під час зустрічі, були:

1. Допуск до професії. Кваліфікаційний екзамен, кваліфікаційні вимоги, умови проходження екзамену.

2. Надання адвокатами безоплатної юридичної допомоги, в тому числі у рамках цивільного та кримінального судочинства. Монополія адвокатської спільноти на судове представництво.

3. Реформування інституту адвокатури, здіснені та заплановані етапи.

4. Дисциплінарна практика.