назад
14.04.15

Представники Координаційного центру беруть участь у 13-му Конгресі ООН з попередження злочинності та кримінального правосуддя

13 congressЗ 14 по 17 квітня 2015 року триває відрядження директора Координаційного центру Андрія Вишневського та заступника директора Віталія Баєва до міста Доха (Катар) у складі урядової делегації для участі у 13-му Конгресі ООН з попередження злочинності та кримінального правосуддя. Главою делегації є Микитенко Євген, Надзвичайний і Повноважний Посол України у Державі Катар. Крім того, до делегації входить Максим Субх, радник Посольства України у Державі Катар.

Сьогодні, 14 квітня, представники Координаційного центру відвідали захід високого рівня «Впровадження Принципів та керівних настанов ООН щодо доступу до правової допомоги у системі кримінального правосуддя». Захід було спільно організовано Урядом Південно-Африканської Республіки, Координаційною групою з верховенства права ООН, Правовою ініціативою вікдритого суспільства, та Міжнародною правовою фундацією.

 Метою проведення заходу було привернення уваги до глобальних викликів із забезпечення доступу до безоплатної правової допомогиу кримінальних провадженнях для малозабезпечених, надання можливості державам – членам ООН дізнатися про останні здобутки у сфері безоплатної правової допомоги, та обговорення кроків, необхідних для впровадження Принципів та керівних настанов ООН щодо доступу до правової допомоги у системі кримінального правосуддя на практиці.

Довідково

Конгрес ООН з попередження злочинності та кримінального правосуддя є форумом для обміну думками між державами, урядовими та неурядовими організаціями, окремими експертами, обміну досвідом та виявлення нових тенденцій і проблем у сфері попередження злочинності та кримінального правосуддя. Кожен конгрес приймає єдину декларацію, яка визначає пріоритети діяльності у сфері кримінального правосуддя протягом наступних п’яти років.

Основною темою проведення 13-го Конгресу ООН з попередження злочинності і кримінального правосуддя інтеграція питань попередження злочинності та системи кримінального правосуддя в подальшу політику ООН для вирішення соціальних та економічних проблем та утвердження верховенства права на національному та міжнародному рівнях.  

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+