назад

Представники Першого криворізького МЦ з надання безоплатної вторинної правової допомоги відвідали громадську організацію творчих інвалідів “Разом”

20150820 115211Громадська організація творчих інвалідів та інвалідів-підприємців «Разом» працює в Кривому Розі з 2007 року. Цілі та завдання, яке ставить перед собою громадське об’єднання – змінити ставлення суспільства до інвалідів та ставлення інвалідів самих до себе, розвивати їх творчість та бізнес, підтримувати обдарованих дітей – сиріт та дітей інвалідів в їх творчості.

 Одними із заходів, які проводяться в організації є персональні виставки творчих інвалідів. Це надихає і додає сил людям, які незважаючи ні на що, живуть, борються з хворобами, створюють красу. 20 серпня таку персональну виставку відкрила маленька майстриня Каміла Лаврентьєва з села Красіно Криворізького району. Підтримати дівчинку прийшли вчителі, вихователі, члени організації, журналісти. Різнокольорові серветки, вишиті Камілою, відкривали внутрішній світ дівчинки, а увага і турбота з боку відвідувачів виставки додали посмішку на обличчя дівчинки.

 Користуючись нагодою, інтегратор Першого криворізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Кожем’яка Наталя повідомила товариству про право інвалідів на доступ до безоплатної вторинної правової допомоги. Тепер у спілці є методичка, щоб, у разі потреби, інформувати інвалідів про те, що при порушенні їхніх прав їх буде захищати адвокат системи безоплатної вторинної правової допомоги. Матеріали було передано і в с. Красіно, і в Криворізьку спеціалізовану школу-інтернат для глухих дітей.