назад

Представники Регіонального центру виступили перед нацполіціянтами

SuR 2017 05 05 GUNP 15 травня у приміщенні Сумського відділу поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області перед слідчими та оперативними працівниками правоохоронних органів виступили заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної допомоги у Сумській області Валентина Волобуєва та начальник відділу організації БВПД Володимир Жалковський.

Валентина Волобуєва наголосила, що Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області забезпечується надання безоплатної вторинної правової допомоги особам, до яких застосовано адміністративне затримання, адміністративний арешт; особам, які відповідно до положень кримінального процесуального законодавства вважаються затриманими; особи, стосовно яких обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою; у кримінальних провадженнях стосовно яких відповідно до положень Кримінального процесуального кодексу України захисник залучається слідчим, прокурором, слідчим суддею чи судом для здійснення захисту за призначенням або проведення окремої процесуальної дії; особам, засудженим до покарання у вигляді позбавлення волі, тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців або обмеження волі.

SuR 2017 05 05 GUNP 2

Володимир Жалковський розказав про права людини у аспекті прав підозрюваного, обвинуваченого та засудженого.

Із аудиторією спікери від Регіонального центру обговорили дотримання порядку виконання постанови Кабміну №1363 «Про затвердження Порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою» та вимог ст. 208 «Затримання уповноваженою службовою особою» та ст. 213 «Повідомлення інших осіб про затримання» Кримінально-процесуального Кодексу України.

SuR 2017 05 05 GUNP 3

Заступник директора Валентина Волобуєва зазначила: «Негайно після фактичного затримання особи суб’єкт подання інформації повідомляє Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відомості про затриману особу. Повідомлення про затримання осіб приймаються та обробляються уповноваженою службовою особою Регіонального центру цілодобово».

Довідково про Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області:

Адреса: м. Суми, вул. Першотравнева, 29.

Тел. (0542) 603 645, 603 647, 603 649.

 

Телефон єдиної системи безоплатної правової допомоги: 0 (800) 213 103