назад

Представники Регіонального центру з надання БВПД у Запорізькій області взяли участь у І Літньому форумі з проведення судової експертизи ЕКПКК «ЮРЕКС»

forum 17 серпня 2015 року у Запоріжжі пройшов І Літній форум з проведення судової експертизи ЕКПКК «ЮРЕКС». Учасниками та гостями форуму були:

– від Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області: директор Павло Наливайко, начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Олександр Гришин та головний спеціаліст відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Крістина Мачулян.

– від адвокатів м.Запоріжжя, які працюють в системі БВПД: Ірина Жовніренко, Олена Ляшенко, Анна Мельнікова, Віталій Мельніков, Ганна Мєшальникова, Наталія Нікончик, Андрій Тріфонов, Ярослав Хорунжий та Денис Прядко.

Форум був організований та проведений Експертно-правовою консалтинговою компанією «ЮРЕКС» безпосередньо для адвокатів, зокрема для адвокатів системи безоплатної вторинної правової допомоги з метою роз’яснення необхідності та порядку проведення судової експертизи.

У вступному слові директор Регіонального центру Павло Наливайко наголосив на важливості проведення судової експертизи, можливості доступу адвокатів до консультацій щодо її проведення та висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю в цьому напрямку.

У судових практиках для з’ясування обставин, що мають значення для справи і вимагають спеціальних знань в різних галузях, не рідко виникає необхідність проведення судової експертизи із дотриманням порядку, встановленого діючим законодавством.Компетентний висновок судового експертаможе бути використаний в судах або в інших установах як доказ.

Тому застосування судових експертиз направлено на компетентну та відповідальну професійну діяльність адвоката.

Організатори заходу навели презентаційні приклади проведення різних видів судових експертиз, таких як:

          будівельно-технічно експертиза,

          земельно-технічна експертиза,

          оціночно-будівельна експертиза,

          економічна експертиза,

          автотехнічна експертиза,

          технічна експертиза документів,

          почеркознавча експертиза,

          лінгвістична експертиза

          інші види експертиз.

    Експерт ЕПКК «ЮРЕКС» Євген Юрченко, судовий експерт в галузі експертизи матеріалів документів, докладно розповів про експертизу дослідження давності підпису та печатки.

forum 2


forum 3

З програмою форуму можна ознайомитись тут