назад

Представники системи БПД та адвокати обговорили права виборців та правові наслідки їх порушення

03 липня 2019 року, у приміщенні правового клубу “Pravokator.Одеса”, представники Регіонального центру та ВГО «ОПОРА» провели навчальний тренінг для фахівців системи безоплатної правової допомоги та адвокатів, які співпрацюють з системою БПД.

Метою заходу було отримання знань фахівцями центрів з надання БВПД, які приймають первинні звернення громадян, про механізми захисту порушених виборчих прав, а також формування орієнтирів для адвокатів в основних питаннях притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності під час захисту виборчих прав.

Спікерами на тренінгу виступили адвокатка, тренерка Ради Європи, омбудсменка із захисту виборчих прав Юлія Лісова та начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру Олександр Мхітарян.

Учасниками навчального заходу стали фахівці системи безоплатної правової допомоги та адвокати, які надають безоплатну правову допомогу.

Присутні ознайомилися з правами виборців та правовими наслідками, які настають у випадку їх порушення, а також з алгоритмом дій працівника місцевого центру при зверненні осіб (у т.ч. внутрішньо переміщених осіб) щодо порушення виборчого права.

Тренінг також охоплював теми адміністративної та кримінальної відповідальності за порушення виборчого законодавства.

Учасники заходу вирішували практичні вправи та вчилися правильно реагувати на можливі звернення громадян у центри щодо порушення їх виборчого права.