назад
22.06.16

Представники системи БВПД надали консультації учасникам АТО

Фото032119 червня представники Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Світановський та Володимир Попович взяли участь у заході, організованому і проведеному громадським об’єднанням «Учасники АТО Олександрійщини».
Володимир Світановський розповів присутнім про діяльність місцевого центру з надання БВПД, детальніше зупинився на основних питаннях, з якими звертаються до центру демобілізовані військовослужбовці, що проходили службу в районах проведення антитерористичної операції, та роз’яснив порядок отримання правової допомоги.
«Проведення подібних заходів дає можливість учасникам АТО, які повернулись із зони антитерористичної операції, отримати кваліфіковану первинну та вторинну правову допомогу через відповідні центри та оперативно вирішити їх нагальні проблеми» – підкреслив Володимир Світановський.
У ході зустрічі також виступили Юрій Коваль, заступник військового комісара Олександрійського об’єднаного міського військового комісаріату, Олександр Рушковський, старший офіцер відділу обліку та бронювання сержантів, радник голови Олександрійської РДА з питань учасників АТО, Олександр Воропаєв, голова Олександрійського осередку «Всеукраїнського союзу ветеранів АТО», представники громадських і волонтерських організацій.
Юрій Коваль у своїй доповіді наголосив на необхідності об’єднання усіх учасників АТО в одну громадську організацію, яка відстоюватиме та захищатиме права даної категорії осіб, а також вирішуватиме їхні соціальні та побутові проблеми.
Під час заходу присутніми активно обговорювались нагальні питання по виділенню земельних ділянок, отриманню статусу учасника бойових дій, пільг по оплаті комунальних послуг та санітарно-курортного лікування учасників АТО.
Наприкінці зустрічі співробітниками Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги були розповсюджені інформаційні буклети щодо захисту прав учасників бойових дій у зоні АТО.

Фото0318

Фото0329