назад

Прес-конференція з нагоди відкриття Житомирського місцевого центру з надання БВПД

30 червня 2015 року в приміщенні Будинку Правосуддя відбулась прес-конференція з нагоди відкриття Житомирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Участь у прес-конференції прийняли:

  • Олег Горай – Начальник Головного управління юстиції у Житомирській області.
  • Наталія Радушинська – Заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області.
  • Тетяна Кулик – Директор Житомирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
  • Петро Грибан – Представник офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Житомирській області.
  • Олег Соя – Голова Корольовської районної ради.
  • Людмила Янушевич – Голова Богунської районної ради.
  • Віктор Гриценко – Голова Коростишівської районної ради.
  • Іван Бабицький – Голова Черняхівської районної ради.

Прес-конференція відбулась у присутності представників ЗМІ : телеканалу «Союз-ТВ», «Крок-радіо», газети «Житомирщина», Житомирського обласного радіо, газети «Ехо», радіо «Житомирська хвиля». Також участь у прес-конференції прийняли адвокати, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

З вітальним словом до присутніх звернувся Олег Горай – начальник Головного управління юстиції в Житомирській області, який зазначив, що Міністерство юстиції України планомірно втілює в життя норми Конституції України, що гарантують людині право на безоплатну правову допомогу. На його думку органи юстиції, в числі яких і центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги повинні стати мірилом поваги до Закону.

Наталія Радушинська – заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги вказала, що довіра людей до системи безоплатної правової допомоги зростає кожного дня. Важливим кроком у цьому напрямку є відкриття місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які будуть надавати допомогу у цивільних та адміністративних справах. З відкриттях місцевих центрів у громадян буде рівний доступ до правосуддя, що є великим досягненням у розбудові правової держави.

Під час прес-конференції Тетяна Кулик – презентувала Житомирський місцевий центр з надання безоплатної вторинної допомоги, порядок та режим його роботи, перелік категорій осіб, які є суб’єктами надання безоплатної вторинної правової допомоги, порядок звернення до центру громадян та порядок взаємодії місцевого центру з адвокатами. Петро Грибан – представник офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини повідомив про велику потребу у відкритті місцевих центрів та забезпечення захисту інтересів самих незахищених категорій громадян.

На запитання представників ЗМІ Наталія Радушинська роз’яснила в чому полягає різниця між первинною та вторинною правовою допомогою, і як буде відбуватись взаємодія між місцевими центрами та органами первинної правової допомоги. Всі присутні були запрошені на відкриття Житомирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, яке відбудеться 01 липня 2015 року о 10-00 за адресою: м. Житомир, вул. Гагаріна, 47.

Переглянути програму заходу.

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1