назад

Презентовано новий етап у забезпеченні безоплатної правової допомоги для населення

240615 024 червня 2015 року у приміщенні Чернігівської міської ради відбулася розширена нарада під головування Чернігівського міського голови Олександра Соколова з керівниками структурних підрозділів міської ради та комунальних закладів міста. Участь у заході взяли: Ірина Протченко, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівської області та Володимир Бобруйко, директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Під час наради була представлена презентація, як самої системи в цілому, так і нового етапу у забезпеченні безоплатної правової допомоги для населення, пов’язаний із представництвом їхніх інтересів у цивільних та адміністративних судових спорах із 1 липня 2015 року.

240615 2На нараді представлено Володимира Бобруйка, як керівника місцевого Центру. Також, були обговорені питання взаємодії Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з Чернігівською міською радою та її структурними підрозділами,у зв’язку з введення у дію з 1 липня 2015 року відповідних норм Закону України «Про безоплатну правову допомогу», узгоджені питання із керівниками міських ЗМІ щодо процесу висвітлення в подальшому інформації стосовно функціонування системи БВПД.
Ірина Протченко виступила з ініціативою щодо можливого розгляду міською радою питання з утворення спеціалізованої установи – Центру з надання безоплатної первинної правової допомоги у м. Чернігів.
Олександр Соколов зазначив щодо важливості надання допомоги вразливим верствам населення, правової підтримки учасників бойових дій та сімей загиблих тощо.
Також, Ірина Протченко та Володимир Бобруйко дали інтерв’ю телерадіоагентству «Новий Чернігів».

240615 3

240615 4

{source}{/source}