назад
14.08.18

Про нові правила отримання житлової субсидії говорили у Світловодську

04Основні зміни та аспекти внесені до порядку надання пільг та субсидій на оплату житлово-комунальних послуг населенню, а також налагодження співпраці у вирішенні проблемних питань, обговорили начальник Світловодського бюро правової допомоги Олександрійського місцевого центру з надання БВПД Алла Мирошник та працівники Управління соціального захисту населення Світловодської районної державної адміністрації.
Під час заходу Алла Мирошник звернула увагу присутніх на питання, з якими найчастіше звертаються громадяни до бюро правової допомоги. Серед них, право на отримання субсидії, зміни у порядку призначення субсидії, випадки відмови від надання субсидії, питання призначення субсидії безробітним особам.
 
05
 
Так, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2018 року № 329, змінений підхід при розрахунку доходів для призначення субсидії. Відтепер, під час призначення субсидії враховуються доходи не лише осіб, яким призначається субсидія, але і членів їх сім’ї, у разі реєстрації (фактичного проживання) за іншою адресою. При цьому соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування за адресою домогосподарства на таких осіб не розраховуються. Щоб отримати субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, безробітні українці, повинні будуть стати на облік до центру зайнятості.
Наприкінці заходу сторони домовились про проведення спільних правопросвітницьких заходів, з метою розяснення громадянам нових підходів нарахування субсидії.
До Олександрійського місцевого центру з надання БВПД можна звернутись за адресою: м. Олександрія, вул. Першотравнева, 18, тел. (05235) 7-04-40, 7-04-04.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.