назад

Про останні законодавчі новели Мінюсту розповіли на прес-конференції у Дніпрі

IMG 0045У середу, 15 листопада, у інформаційній агенції «Новий мост» пройшла прес-конференція заступника Міністра юстиції з питань державної реєстрації Олени Сукманової за участі керівництва Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області та очільниці Регіонального центру з надання БВПД Людмили Яцуби.

Олена Сукманова розповіла про найактуальніші законодавчі ініціативи Мінюсту щодо посилення відповідальності злісних неплатників аліментів та припинення сваволі силовиків проти бізнесу. Також заступниця міністра повідомила, що Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про оголошення в Україні 2018 року Роком реалізації правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!». Не оминула увагою Олена Сукманова і створення антирейдерських аграрних штабів по всій Україні, які покликані убезпечити аграріїв від спроб рейдерських захоплень землі чи врожаю та швидкого й ефективного реагування на будь-які незаконні дії стосовно протиправного захоплення майна.

Детальніше про роботу свого управління, в  тому числі про роботу «мобільних точок доступу з надання безоплатної правової допомоги», розповів Леонід Маньковський, начальник Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області. Цифрові показники діяльності своїх установ озвучили профільні керівники структурних підрозділів ГТУЮ. Генадій Юдін, директор сільськогосподарського товариства «Добробут-Агро», поділився власним досвідом співпраці з управлінням юстиції у сфері протидії аграрному рейдерству.

Очільниця Регіонального центру з надання БВПД Людмила Яцуба розповіла про роботу системи безоплатної правової допомоги Дніпропетровщини яка включає в себе 8 місцевих центрів та 25 бюро правової допомоги. «Показники нашої роботи постійно зростають, а це значить, що люди з кожним роком все більше довіряють нам, – зазначила директор центру. – Слід відмітити, що і для наших працівників спілкування з громадянами є чимось більшим, ніж робота – кожну історію фахівці системи переживають як свою, радіючи і маленькій, і великій перемозі».

Прикладом таких перемог стали історії клієнтів центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги які прийшли поділитись ними з широким загалом. Так, Любов Р* звернулась до Третього дніпровського центру з надання БВПД за консультацією з приводу невиплати аліментів на дитину. На той час заборгованість складала близько 30 тисяч гривень. З допомогою правників центру вона не лише домоглася виплати належних їй за законом коштів. А також зробила переіндексацію суми виплат у бік збільшення. А ще наразі отримує виплати на власне утримання, як матері дитини з обмеженими можливостями.

Позитивними кейсами у сфері надання безоплатної правової допомоги та з питань державної реєстрації, поділилися і інші жителі Дніпропетровщини, які були запрошені на прес-конференцію. Надзвичайно приємно було почути слова подяки від простих громадян. Адже саме завдяки зусиллям правників вони не лише змогли відстояти власні інтереси, а і стали наочним прикладом того, що система працює гарантуючи право на захист кожному.

Детальну інформацію з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги, можна отримати за номером цілодобової телефонної лінії – 0 800 213 103.

{gallery}news/2017/11/8{/gallery}