назад

13118869 474441662746795 7783315219693867888 n

У Кременецькому місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області надали правові консультації-онлайн  для студентів гуманітарно – педагогічної академії.

Так, 28 квітня 2016 року начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Тетяна Точинська та в.о. начальника відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Ярослав Лис за допомогою скайп-зв’язку провели онлайн консультацію для  керівника громадської організації «Молодіжний рух « За майбутнє» Сергія Колісецького.

Сергій Колісецький звернувся до фахівців місцевого центру  за дорученням студентів КОГПА ім. Тараса Шевченка стосовно питання пільгового проїзду дітей з багатодітних сімей.

Керівнику ГО розповіли, що згідно ст. 13 Закону України « Про охорону дитинства» для дітей з багатодітних сімей передбачено безоплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту (крім таксі), автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів, у тому числі внутрірайонних, внутрі- та міжобласних незалежно від відстані та місця проживання.

Також, у цій статті зазначено , що дані пільги надаються дітям з багатодітних сімей за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України. Додатково повідомляємо, що дана податкова пільга з 1 січня 2016 року становить 1930,00 грн.

Нагадуємо, що громадяни, які потребують безоплатної правової допомоги можуть отримати консультацію онлайн за допомогою скай – зв’язку – kremeneckiy_mc  або звернутися до місцевого центру:

вул. Шевченка, 59А, м. Кременець.

Також, отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України із стаціонарних та мобільних телефонів).