назад

Про порядок отримання спадщини розповіли в Подільську під час семінару в центрі зайнятості

podilsk spadzhina 3Питання спадщини є одним із важливих, адже рано чи пізно воно стосується майже кожного. Багато жителів Подільщини звертається до Подільського місцевого центру з надання БВПД саме з приводу вирішення проблем, які пов’язані з порядком прийняття та оформлення спадщини.

Враховуючи актуальність питання і задля підвищення правової освіченості громадян, а також в рамках реалізації правопросвітнього проекту “Я маю право!”, працівники Подільського місцевого центру 13 червня 2018 року провели інформаційний семінар на вказану тематику для безробітних, які перебувають на обліку в Подільському міськрайонному центрі зайнятості.

podilsk spadzhina 1

Про те, що необхідно робити для прийняття спадщини, куди потрібно звертатися і які подальші кроки для оформлення спадщини розповіла учасникам заходу в.о. начальника відділу правової інформації та консультацій Подільського місцевого центру з надання БВПД Вікторія Карабіненко. Юристка розглянула зі слухачами такі питання:

  • коли здійснюється спадкування за заповітом, а коли за законом?

  • черговість спадкування, як розподіляється майно між спадкоємцями;

  • які документи необхідно надати спадкоємцям для початку оформлення спадщини?

  • чи можна спадкоємцям продовжити строк прийняття спадщини в разі його пропущення?

  • чи можливо оформити спадщину, якщо немає правовстановлюючих документів?

Наталія Заблоцька, начальниця відділу правопросвітництва Подільського місцевого центру з надання БВПД ознайомила присутніх з системою безоплатної правової допомоги в Україні, її розвитком, місією та цінностями. Безробітні дізнались про види правової допомоги, хто має на неї право, а також щодо можливості її отримання в центрі.

Spodilsk spadzhina 2

Фахівчиня повідомила, що Міністерством юстиції України у співпраці з системою безоплатної правової допомоги реалізується загальнонаціональний проект “Я маю право!”, який має на меті підвищити правову обізнаність українців, а також навчити їх знати свої права та вміти їх захищати.

По завершенні семінару в Подільському міськрайонному центрі зайнятості (м. Подільськ, вул. Соборна, 239) працював дистанційний пункт консультування громадян, під час якого громадяни, які потребували правову допомогу, мали можливість отримати її безоплатно.

Надавала юридичні консультації в.о. начальника відділу правової інформації та консультацій Вікторія Карабіненко.

podilsk spadzhina 3

За правовими консультаціями та роз’ясненнями можна звертатися до Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Подільськ, вул. Соборна, 194-а. Телефон: (04862) 3-07-34, (04862) 3-06-56.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.