назад

Про правову допомогу – матерям із дітьми

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області організував правопросвітницьку зустріч із підопічними та працівниками обласної комунальної установи «Соціальний центр матері та дитини». Нагадаємо, саме з цим закладом правова установа уклала торік  угоду про співпрацю.

У соціальному центрі можуть тимчасово проживати жінки на сьомому-дев’ятому місяці вагітності та матері з дітьми віком від народження до 18 місяців, які опинилися в складних життєвих обставинах. За словами т.в.о директора комунальної установи Тетяни Борчук, наразі в соціальному центрі проживають шестеро жінок із дітьми, які забезпечені усім необхідним.

Фахівець Регіонального центру з надання БВПД, адвокат Владислав Шаблій розповів учасницям зустрічі про те, як можна безоплатно отримати від держави правову допомогу, а також – захисника чи представника в суді.

«Наша держава гарантує право на безоплатну правову допомогу кожному громадянину України. Її можна отримати, як завітавши до бюро чи місцевого центру з надання БВПД за місцем своєї реєстрації чи місцем проживання, так і дистанційно. Для цього, зокрема, цілодобово працює єдиний контакт-центр системи БПД. Його номер – 0 800 213 103, – зауважив Владислав Шаблій.

Також під час зустрічі жінки поцікавилися у юриста ймовірністю вирішити власні існуючі правові проблеми. Наприклад, як зареєструвати дітей за місцем прописки матері (без згоди власника); чи можливо під час карантину в державі дружині побачитися з чоловіком, який понад півроку перебуває у виправній колонії. Владислав Шаблій надав підопічним центру вичерпні відповіді. А ще – жінки отримали буклети з правової допомоги.