назад
10.06.22

Про проблеми професійного вигорання говорили під час кінопоказу у Кременчуці

9 червня 2022 року на базі тренінгового центру “PROкачайСЕБЕ” модетатором кіноклубу, фахівчиня зі зв`язків з громадськістю та пресою Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги  Альона Макаренко спільно з експерткою, медіатором, тренером з комунікативних  навичок Ольгою Масловою  провели кінопоказ фільму “Біотоп” з фільмотеки DokudaysUA.

У стрічці німецького режисера Пауля Шольтена розповідається про життя у Нойперлаху, передмісті Мюнхена, яке було тихе та спокійне.  Новина, що скоро по сусідству житимуть біженці підштовхнула людей звести величезну стіну, помістивши переселенців в умовну ізоляцію.  В цьому фільмі піднята проблема стереотипного ставлення однієї групи людей по відношенню до іншої.

Обговорення даної стрічки підштовхнуло до підняття теми професійного вигорання при роботі з певними категоріями людей. Досить часто довго працюючи з людьми, нас може більше не чіпляти їх проблема, а бо може з`явитися упереджене ставлення до якоїсь меншини. Такі фактори можуть бути ознаками професійного вигорання.

«Зводячи умовні бар’єри між людьми ми захищаємось перш за все від себе»- зазначила Альона Макаренко.

Досить часто людина нам може нести лише умовну небезпеку, а не реальну. Саме для того щоб навчитися знаходити в собі точку втоми, вміти відчувати емоцію в тілі, а також реально оцінювати ситуації і не допускати порушення  прав інших людей, зокрема меншин, на нашому заході було опрацьовано безліч практичних кейсів. Ольга Маслова надала практичні рекомендації учасникам заходу та опрацювала індивідуальні ситуації охочих.

Кременчуцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Кременчук вул. Небесної Сотні,54; тел.: (0536) 75-75-20. Прийом громадян щоденно з 09.00-18.00 без перерви. Субота, неділя — вихідний.