назад
31.08.16

Про роль бюро правової допомоги у житті територіальних громад говорили в ефірі місцевого радіо

54651.В ефірі радіопередачі “Калейдоскоп”, директор Кіровоградського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тетяна Батранюк розповіла слухачам про відкриття бюро правової допомоги на Кіровоградщині, та окремо зупинилась на інформації про впровадження пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань.
  Тетяна Батранюк розповіла слухачам про те, що з 1 вересня 2016 року на Кіровоградщині запрацюють 18 бюро правової допомоги у м. Гайвороні (вул. Воровського, 20), м. Благовіщенську (вул. Ореста Гуменюка, 8 а), смт Вільшанці (вул. М. Лагонди, 30), м. Бобринці (вул. Незалежності, 80), м. Малій Висці (вул. В. Бровченка, 33), м. Новоукраїнці (вул. Воровського, 67), смт Добровеличківці (вул. Поповича, 29), смт Новоархангельську (вул. Пушкіна, 28), смт Петровому (вул. Центральна, 21), смт Олександрівці (вул. Незалежності України, 63), м. Світловодську (вул. Павлівська, 13 а), смт Онуфріївці, м. Знам’янці (вул. Героїв Крут, 9), м. Долинській (вул. Соборності України, 39), смт Компаніївці (вул. Паркова, 4), м. Новомиргороді (вул. Соборності, 106), смт Новгородці (вул. Центральна, 1), смт Устинівці (вул. Благодатна, 1).           
Директор Кіровоградського місцевого центру  детально зупинилась на завданнях бюро правової допомоги, що полягатимуть у правопросвітництві територіальних громад; наданні безоплатної первинної правової допомоги (правова інформація та юридичні консультації); забезпеченні доступу до безоплатної вторинної правової допомоги (представництво інтересів у суді); наданні безоплатної вторинної правової допомоги (крім захисту); забезпеченні доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції.
«В бюро правової допомоги кожна особа зможе отримати правову інформацію, консультації, а також скористатись електронними сервісами Міністерства юстиції України» – наголосила керівниця місцевого центру.
Також, під час виступу у радіоефірі Тетяна Батранюк зазначила, що до Кіровоградського місцевого центру громадяни найчастіше звертаються з питаннями щодо пенсійного забезпечення, отримання спадщини, взаємовідносин з банківськими установами, сімейних та трудових правовідносин.
Тетяна Батранюк також звернула увагу радіослухачів та тому, що сьогодні в Україні запроваджується пілотний проект у сфері державної реєстрації громадських формувань. Місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги на Кіровоградщині нададуть змогу мешканцям області реєструвати громадські об’єднання на місцях.
Директор наголосила на тому, що громадяни, які потребують правової допомоги, можуть звертатися до Кіровоградського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  – за адресою:
м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка, 64/53
Тел.: (095)87-662-33, (0522) 32-08-24
 
 
 Прослухати повний радіовиступ: тут