назад

Про сімейне право розповідали у Великописарівській спеціалізованій школі

OkM 170223  523 лютого 2017 року заступником начальника Великописарівського бюро правової допомоги Євгеном МОРОЗОМ проведено правопросвітницький урок  на тему: «Сімейне право в Україні» для учнів 9-х класів за участі вчителя правознавства Світлани КРИВОНОС.

 

Фахівець бюро розповів школярам про особисті немайнові та майнові відносини між подружжям, дітьми, усиновлювачами та усиновленими, між матір’ю та батьком дитини щодо її виховання, розвитку та утримання, що регулюються Сімейним кодексом України.

Євген МОРОЗ процитував поняття зі ст. 21 вище вказаного Кодексу: «Шлюб – сімейний союз жінки та чоловіка, зареєстрований у органі державної реєстрації актів цивільного стану».

OkM 170223  1

Також, він розповів школярам про умови укладення шлюбу, під якими слід розумітиобставини, наявність яких необхідна для того, щоб шлюб мав юридичнусилу.

Для того, щоб укласти шлюб, необхідно досягнути шлюбного віку(ст. 22 СК). Відповідно до ч. 1 ст. 22 шлюбний вік для жінки та чоловіка встановлюється у вісімнадцять років. Кодекс передбачає можливість надання права на шлюб особі, яка  досягла шістнадцятирічного віку за наявності зави та якщо це буде відповідати її інтересам.

OkM 170223  3

 

Євген МОРОЗ розповів про обмеження щодо укладення шлюбу між усиновлювачем та усиновленим: «Це можливо лише після скасування усиновлення. Сімейний кодекс України не встановлює вікові обмеження по досягненні якого особа вже не може одружитися».

OkM 170223 6

Цього ж дня відбулася зустріч фахівця Великописарівського бюро правової допомоги з працівниками територіального центру соціального обслуговування, які безпосередньо за місцем проживання обслуговують осіб, які потребують соціального обслуговування на Великописарівщині. Під час зустрічі було проінформовано присутніх про діяльність системи правової допомоги в Україні з метою подальшого поширення серед підопічних соціально вразливих мешканців, які отримують соціальну допомогу за місцем проживання.

 

Звернутися за юридичною допомогою можна до Великописарівського бюро правової допомоги: вул. Ярослава Мудрого, 1; т. (05457) 5-15-20.