назад

У Старокостянтинові опікунам і піклувальникам розповідали про їхні права та обов’язки

gwYMJd2lHJ4     У середу, 22 лютого, в. о. начальника відділу попередньої роботи з клієнтами Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ірина Вовнянко взяла участь у семінарі «Права та обовязки опікунів та піклувальників», який проходив у приміщенні територіального центру соціального обслуговування виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради під керівництвом начальника управління соціального захисту населення Наталії Шабельник.

     Учасникам заходу пояснювали, як опікуни та піклувальники можуть подбати про захист інтересів своїх підопічних, у чому полягає відмінність між правами батьків та опікунів, яким чином органи опіки та піклування контролюють умови, в яких перебуває дитина під опікою, тощо.

     Ірина Вовнянко розповіла присутнім, що за потреби вони можуть звернутися до Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги або до бюро правової допомоги.

hOBiCHbuJSo

     “Наші фахівці проконсультують вас з будь-яких юридичних проблем, а за необхідності розглянуть питання про призначення адвоката для захисту порушених прав у суді”, наголосила в. о. начальника відділу попередньої роботи з клієнтами.

     Вона також ознайомила аудиторію із порядком надання первинної та вторинної правової допомоги, переліком документів, необхідних для підтвердження статусу для надання вторинної правової допомоги, акцентувавши увагу на змінах в законодавстві щодо розширення кола осіб, які мають право на таку допомогу.

*   *   *

Старокостянтинівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

(м. Старокостянтинів, вул. Миру, 1/2, 1 поверх, тел. (03854) 4-54-75)

Красилівське бюро правової допомоги — м. Красилів, вул. Театральна, 1, тел. (03855) 4-26-60, 4-27-70.

Теофіпольське бюро правової допомоги — смт Теофіполь, вул. Б. Хмельницького, 9, тел. (03844) 3-16-84, 3-09-05.