назад
14.11.14

Про співпрацю заради якості надання безоплатної правової допомоги говорили у Хмельницькому

0113 листопада 2014 року круглий стіл на тему «Співпраця заради якості безоплатної правової допомоги» відбувся у Хмельницькому.

Учасники круглого столу обговорили питання щодо якості надання безоплатної правової допомоги адвокатами Хмельницького центру БВПД; законодавчі зміни у сфері, інструменти управління якістю та проблематику взаємодії між основними суб’єктами у сфері правосуддя задля її забезпечення, співпрацю з судами та правоохоронними органами, органами адвокатського самоврядування у регіоні; питання доступу до клієнтів безоплатної вторинної правової допомоги у місцях несвободи.

У роботі круглого столу взяли 20 учасників: представники Хмельницького центру БВПД, Апеляційного суду Хмельницької області, Хмельницького міськрайонного суду, Ради адвокатів та КДКА Хмельницької області, Головного управління юстиції, УМВС України в Хмельницькій області, Прокуратури Хмельницької області, представники Управління Державної пенітенціарної служби, Української фундації правової допомоги, адвокати, які співпрацюють з Хмельницьким центром БВПД та регіональні ЗМІ.

В.о. начальника відділу забезпечення якості правової допомоги Хмельницького центру БВПД Сергій Дрелінський ознайомив учасників круглого столу зі Стандартами якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному процесі, основними завданнями та функціями менеджерів із забезпечення якості надання БВПД у Хмельницькій області, здобутки та подальші напрями роботи з упровадження стандартів. Учасники круглого столу обговорили можливі шляхи вирішення проблемних питань взаємодії та планування, у зв’язку із цим, подальшої співпраці у напрямі забезпечення якості безоплатної правової допомоги особам, що її потребують.

Круглий стіл організовано Координаційним центром у співпраці із Хмельницьким центром БВПД, Міжнародним фондом «Відродження», Американською асоціацією юристів Ініціатива з верховенства права та Українською фундацією правової допомоги.

Мета проведення круглих столів за визначеною тематикою у всіх регіонах – обговорення актуальних питань, які стосуються реалізації права громадян на безоплатну правову допомогу; загальнонаціональної практики забезпечення якості надання БВПД та результатів відповідної роботи регіональних центрів БВПД, що тривала впродовж червня – жовтня нинішнього року; а відтак, у перспективі – забезпечення якості та доступності такої допомоги усім, хто її потребує, зокрема, через співпрацю з органами адвокатського самоврядування, правоохоронними органами, суддівським корпусом.

Переглянути програму та список учасників.

Переглянути інформаційний сюжет в ефірі телеканалу “33 канал”

02
  
04
 
05
Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах: