назад

Про відповідальність власників транспортних засобів за вчинене правопорушення інформував Охтирський місцевий центр

OkM 180130 0130 січня  у «Охтирському навчально-спортивному центрі ТСОУ” начальник відділу правопросвітництва та взаємодії із суб’єктами надання безоплатної  первинної правової допомоги Марина Лапоног, із метою розкриття тематики щодо адміністративної  відповідальності за вчинені правопорушення, провела інформаційну бесіду для осіб, які отримують водійське посвідчення.

Фахівець розповіла, що таке адміністративне правопорушення (проступок) – протиправна, винна (умисна або необережна) дія чи бездіяльність, яка посягає на громадський порядок, власність, права і свободи громадян, на встановлений порядок управління і за яку законом передбачено адміністративну відповідальність. Також вона акцентувала увагу, що адміністративна відповідальність передбачена КпАП, якщо ці порушення не тягнуть за собою кримінальну  відповідальність.

OkM 180130 02

Марина Лапоног також наголосила на відповідальності власників (співвласників) транспортних засобів (ст. 141 ). З її слів до відповідальності за правопорушення у сфері забезпечення дорожнього руху в разі їх фіксації працюючими в автоматичному режимі спеціальними технічними засобами, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису  притягаються власники чи співвласники транспортних засобів: «Якщо обставини свідчать, що правопорушення вчинено іншою особою, власник може протягом 10 днів з дня вручення постанови про накладення штрафу повідомити про відповідні обставини (транспорт знаходився у користуванні іншої особи) орган, що виніс постанову. Тоді для з’ясування даних обставин виконання постанови зупиняється до моменту встановлення особи, яка його вчинила».

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до:

Охтирський місцевий центр –
42706, м. Охтирка, вул. Перемоги,13. тел. (05449) 7-30-94

Великописарівське бюро правової допомоги –
42800,  смт. Велика Писарівка, вул. Ярослава Мудрого,1. тел. (05457) 5-15-20,  

Лебединське  бюро правової допомоги –
42200,  м. Лебедин, пл. Соборна,29. тел. (05445) 2-14-12

Тростянецьке бюро правової допомоги –
42600,  м. Тростянець, вул. Леоніда Татаренка, 4. тел. (05458) 6-60-52

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців