назад
07.12.15

Про візит Консультативної місії Європейського Союзу до Регіонального центру

            DSCN006404 грудня 2015 року в приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області відбулась робоча зустріч з представниками Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС).

         КМЄС — це неозброєна громадська місія без виконавчих повноважень з початковим мандатом на 2 роки. Мета місії — посилення та підтримка реформи сектору цивільної безпеки України, що призведе до створення в Україні збалансованих сил безпеки, які гарантуватимуть верховенство права, виконуватимуть правоохоронні функції, посилюючи власну легітимність у всіх сферах і регіонах України та зміцнюючи довіру громадськості з повним дотримання прав людини.

         У зустрічі взяли участь фахівець відділу з питань регіонального співробітництва Фелікс Гаутш, радник з реформування прокуратури та судової системи відділу з питань регіонального співробітництва Горіца Балта, директор Регіонального центру Леонід Кропліс, заступник директора Олена Шишкарьова та начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Дмитро Вержицький.

         Під час зустрічі директор Регіонального центру Л.Кропліс ознайомив представників КМЄС із основними завданнями та повноваженнями регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, порядок взаємодії правоохоронних та судових органів у ході надання БВПД, забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги.

         Зустріч пройшла в теплій, невимушеній обстановці, сторонами була досягнута домовленість про можливу подальшу співпрацю.


DSCN0069


DSCN0067