назад

Профілактика насильства та жорстокості в учнівському середовищі

chygyryn8 травня 2018 року керівник Чигиринського бюро правової допомоги Черкаського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ірина Поліщук в рамках правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!», взяла участь у районному семінарі-тренінгу для  заступників директорів з виховної роботи та працівників психологічних служб шкіл Чигиринського району. Семінар-тренінг проведено з метою профілактики насильства та жорстокості в учнівському середовищі.

Під час заходу учасників поінформовано про кримінальну та цивільну-правову відповідальність неповнолітніх осіб за вчинення правопорушення. Звернуто увагу на порядок відшкодування матеріальної та моральної шкоди завданої малолітніми або неповнолітніми особами, що вчинили проступок.

З метою підвищення рівня правової обізнаності щодо прав дітей, учасників семінару ознайомлено з  положеннями Закону України  «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

Серед присутніх поширено тематичні буклети проекту «Я МАЮ ПРАВО!», а саме: «Як протидіяти домашньому насильству?” та «Де та як можна отримати безоплатну правову допомогу?».