назад

Проведення каскадного тренінгу з адвокатами Тернопільської області, які надають безоплатну вторинну правову допомогу

DSCN0502

20, 21 червня 2015 року в лекційній аудиторії  Тернопільського регіонального Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій за адресою: вул. Шпитальна, 7,  м. Тернопіль, відбувся   каскадний  тренінг  на тему: «Роль захисника  при визначенні  кваліфікації окремих видів кримінальних правопорушень, дії захисника у кримінальних  провадженнях, які потребують судово-медичної експертизи», організованому  Координаційним центром  з надання  правової допомоги  спільно з ВГО «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу», Американською асоціацією юристів «Ініціатива з верховенства права» та Українською фундацією правової допомоги для адвокатів Тернопільської області, залучених у 2013- 2015 роках  до надання безоплатної вторинної правової допомоги на постійній основі за контрактом.

DSCN0504-1Повний курс дводенного тренінгу пройшли 29 адвокатів.

Тренінг провів  адвокат–тренер  Сольський Віталій.

Із вступним словом до адвокатів звернулись Тетяна Омельченко, представник Американської асоціації юристів «Ініціатива з верховенства права» та Світлана Бандура – заступник директораРегіонального центру.

У ході тренінгу  обговорювались такі тематичні блоки питань:  

проблемні питання, пов’язані із кваліфікацією кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я особи;

проблемні питання, пов’язані із кваліфікацією кримінальних правопорушень проти статевої свободи та статевої недоторканості особи;

дії захисника у випадку невірної кваліфікації правопорушення, якеінкримінується підзахисному;

процесуальні та організаційні основи судово-медичної експертизи;

окремі види судово-медичної експертизи;

оцінка висновків експертизи. Допит експерта у суді.

DSCN0503На тренінгу виступив Юхимець Ігор Олексійович, начальник Тернопільського обласного бюро судово-медичної експертизи,  який ознайомив адвокатів із системою та діяльністю бюро  судово-медичних експертиз України, та розповів про особливості проведення судово-медичних експертиз тяжкості тілесних ушкоджень.

Відповідно до програми тренінгу, представлено презентацію теоретичної інформації по кожній з запропонованих тем, та проведено модеровану дискусію для обговорення проблемних моментів практики застосування законодавства по запропонованих темах тренінгу та запропоновано розв’язання практичних завдань.

DSCN0595Під час проведення тренінгу адвокатам роздано методичніматеріали по темах тренінгу та запропоновано заповнити форму оцінювання.

Адвокати  проявили зацікавленість в обговоренні запропонованих тем та за результатами  каскадного тренінгу висловили переконання в актуальності теми, значному практичному значенні для адвокатської діяльності та  повідомили, що почерпнули багато нових знань, підтвердили корисність таких заходів для обміну досвідом між адвокатами системи безоплатної правової допомоги.