назад

Проведення каскадного тренінгу з адвокатами Тернопільської області, які надають безоплатну вторинну правову допомогу

DSCN0388

11, 12 червня 2015 року в лекційній аудиторії  Тернопільського регіонального Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій за адресою: вул. Шпитальна, 7,  м. Тернопіль, відбувся   каскадний  тренінг  на тему на тему: «Роль захисника  при визначенні  кваліфікації окремих видів кримінальних правопорушень, дії захисника у кримінальних  провадженнях, які потребують судово-медичної експертизи», організованому  Координаційним центром  з надання  правової допомоги  спільно з ВГО «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу», Американською асоціацією юристів «Ініціатива з верховенства права» та Українською фундацією правової допомоги для адвокатів Тернопільської області, залучених у 2013- 2015 роках  до надання безоплатної вторинної правової допомоги на постійній основі за контрактом.

DSCN0408Повний курс дводенного тренінгу пройшли 35 адвокатів.

Із вступним словом до адвокатів звернулась  Хондогій Ірина Вячеславівна – директор Регіонального центру.

Тренінг провів  адвокат–тренер  Сольський Віталій Володимирович. У ході тренінгів  обговорювались такі тематичні блоки питань:

– проблемні питання, пов’язані із кваліфікацією кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я особи;

– проблемні питання, пов’язані із кваліфікацією кримінальних правопорушень проти статевої свободи та статевої недоторканості особи;

– дії захисника у випадку невірної кваліфікації правопорушення, яке інкримінується підзахисному;

– процесуальні та організаційні основи судово-медичної експертизи;

– окремі види судово-медичної експертизи;

– оцінка висновків експертизи. Допит експерта у суді.

DSCN0475Під час проведення тренінгу адвокатам роздано методичні рекомендації по темах тренінгу та запропоновано заповнити форму оцінювання.

Програма тренінгу передбачала презентацію теоретичної інформації по кожній з запропонованих тем, зокрема «Введення в практику використання електронних цифрових доказів», модеровану дискусію для обговорення проблемних моментів практики застосування законодавства по запропонованих темах тренінгу та розв’язання практичних завдань.

DSCN0476Адвокати  проявили неабияку активність та інтерес в обговоренні запропонованих тем.

За результатами  каскадного тренінгу адвокати висловили переконання в актуальності теми, значному практичному значенні для адвокатської діяльності та  повідомили, що почерпнули багато нових знань, підтвердили корисність таких заходів для обміну досвідом між адвокатами системи безоплатної правової допомоги.