назад

Проведено круглий стіл з адвокатами міста Хмельницького “Проблемні питання забезпечення права осіб на безоплатну вторинну правову допомогу у цивільних та адміністративних справах”

IMG 0552     07 грудня 2015 року Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області та Хмельницьким місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги проведено круглий стіл з адвокатами з питань організації надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільних та адміністративних справах.

     Зазначений захід відбувся у рамках Всеукраїнського тижня права, відповідно до Указу Президента України від 08 грудня 2008 року № 1149 “Про Всеукраїнський тиждень права”, розпорядження Кабінету Міністрів України від 26 серпня 2015 року № 871-р «Про затвердження плану заходів з проведення у 2015 році Всеукраїнського тижня права», та на виконання наказу Міністерства юстиції України від 28 вересня 2015 року № 274/7 «Про затвердження плану заходів Міністерства юстиції України з проведення у 2015 році Всеукраїнського тижня права».

     Відкрив роботу круглого столу директор Хмельницького Місцевого центру Григорій Гоцький, який коротко проінформував присутніх про проведену Місцевим центром роботу за п’ять місяців поточного року. Зокрема, зазначив, що до центру надійшло 350 звернень від осіб, та видано 112 доручень адвокатам для здійснення представництва інтересів суб’єктів у судах та інших органах.

     З вітальним словом до учасників звернулась директор Регіонального центру – Наталія Стьопіна, яка відмітила, що за результатами переданих до Регіонального центру актів про надання адвокатами правової допомоги у цивільних справах спостерігається позитивна тенденція, коли вступ адвоката до справи призводить до захисту прав клієнтів у судах. Зокрема адвокати Хмельниччини мають професійні напрацювання та позитивні практики у питаннях пенсійного забезпечення, сімейних правовідносин тощо.

     Активне обговорення викликало інформаційне повідомлення Сергія Дрелінського — начальника відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Регіонального центру, щодо підготовки звітної інформації за результатами виконання доручень про надання безоплатної вторинної правової допомоги.

     Про організацію роботи із клієнтами, проблемні питання, що виникають при реалізації права громадян на безоплатну правову допомогу довели до відома присутніх Ольга Голдзіцька — начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Хмельницького місцевого центру та Людмила Адамчук — начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Хмельницького місцевого центру.

     Круглий стіл пройшов у теплій та доброзичливій обстановці, адвокати проявили інтерес до тем та активність при їх обговоренні. 

{gallery}img/novyny/2015/gruden/07_3{/gallery}