назад

Проведено робочу зустріч із працівниками пенітенціарної установи

penitenciarnaНачальник відділу забезпечення якості правової допомоги Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Олеся Пирковська 01 квітня 2015 року спільно з представниками Чернігівської обласної спостережної комісії відвідала виправну колонію №44 м. Чернігова та провела робочу зустріч із працівниками установи з метою роз’яснення змін до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», внесеними у зв’язку із прийняттям Закону України «Про прокуратуру» від 14.10.2014 № 1697-VII.

В ході зустрічі Олеся Пирковська розповіла присутнім про порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги засудженим особам, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі, та види правових послуг, на які мають право особи даної категорії. Особливу увагу було приділено питанню правильного оформлення звернень осіб, у яких виникла необхідність в отриманні безоплатної вторинної правової допомоги.
Наступним ключовим питанням постало обговорення механізму зворотної дії між захисником та засудженою особою на етапі припинення дії доручення, виданого адвокату.
vk 010415Під час заходу працівники ВК № 44 м. Чернігова висловили пропозицію в розміщенні на інформаційному стенді в приміщенні установи вимог, які пред’являються до оформлення звернення засуджених осіб.
Також, з метою інформування засуджених, які відбувають покарання у ВК № 44 м. Чернігова, про їх права Олеся Пирковська залишила роздатковий матеріал та інформаційні буклети.
На 08 квітня 2015 року заплановано робочий візит до Менської виправної колонії № 91 представників Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області разом із головою регіонального відділення ГО «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу» в Чернігівській області, Миколою Росомахою.