назад

Регіональний центр підписав Меморандум із Нацполіцією Сумщини

SuR 2016 01 31 Memorandum 431 січня між Головним управлінням Національної поліції в Сумській області в особі начальника – Миколи ЛУШПІЄНКА та Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області в особі директора – Олени ДЕМЧЕНКО був підписаний Меморандум про співпрацю.

«Так, у лютому минулого року між Національною поліцією України та Міністерством юстиції України у сфері надання безоплатної правової допомоги Меморандум про співпрацю уклали Хатія ДЕКАНОЇДЗЕ та Павло ПЕТРЕНКО. Сьогодні ж було підписано Меморандум і в нас», – зазначила Олена ДЕМЧЕНКО.

Метою цього Меморандуму стала співпраця в частині попередження, виявлення та недопущення випадків катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність видів поводження, порушень права на захист, права на безоплатну вторинну правову допомогу та  гарантій адвокатської діяльності.

SuR 2016 01 31 Memorandum 2

Микола ЛУШПІЄНКО наголосив: «Практично щоденно ми проводимо затримання. Буває, людям на хліб не вистачає, не те що на адвокатів. Правозахисники, які працюють у системі БВПД надають кваліфіковану допомогу затриманим незалежно від статків осіб, адже їх роботу оплачує держава».

SuR 2016 01 31 Memorandum 3

Опісля підписання, заступник директора Валентина ВОЛОБУЄВА дала коментар представникам ЗМІ, запрошеним на урочистий захід: «Працівники нацполіції мають дотримуватися порядку виконання постанови Кабміну №1363 «Про затвердження Порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою» із змінами і доповненнями. Зокрема, я хочу наголосити, що згідно постанови, негайно після фактичного затримання особи суб’єкт подання інформації повідомляє Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відомості про затриману особу. Повідомлення про затримання осіб приймаються та обробляються уповноваженою службовою особою Регіонального центру цілодобово і невідкладно призначається захисник».

SuR 2016 01 31 Memorandum 5

 

Із 1 січня 2013 року БВПД в Україні надається особам, до яких застосовано адміністративне затримання, до яких застосовано адміністративний арешт, які затримані за підозрою у вчиненні злочину, до яких як запобіжний захід обрано тримання під вартою, у кримінальних провадженнях стосовно яких відповідно до положень Кримінального процесуального кодексу України захисник залучається слідчим, прокурором, слідчим суддею чи судом для здійснення захисту за призначенням або проведення окремої процесуальної дії. Особи, до яких застосували такі дії, можуть звернутися до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області, за адресою вул. Першотравнева, 29.

Довідково Ви можете звернутися за тел.: 0 800 213 103 (цілодобово).