назад
03.10.14

Робоча поїздка представників Координаційного центру у Закарпаття

Zakarpattya 02.10.14У рамках робочої поїздки до Закарпатської області представники Координаційного центру провели низку робочих зустрічей із адвокатами, представниками органів адвокатського самоврядування, органів юстиції області та ЗМІ . 

1 жовтня у м. Мукачеве директор Координацыного центру Андрій Вишневський та заступник директора Віталій Баєв провели зустріч із керівництвом Закарпатського центру БВПД та 15 адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, під час якої обговорили актуальні питання та стан надання БВПД в області. А також питання упровадження стандартів якості надання БВПД, посилення фінансової мотивації адвокатів у зв’язку із прийняттям нової редакції постанови «Питання оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу», погашення заборгованості перед адвокатами системи БПД, а також подальші перспективи розвитку системи та ін. Також у зустрічі із адвокатами взяв участь Голова ради адвокатів Закарпатської області Олексій Фазєкош.

 

адвокати мукачеве

Опісля Андрій Вишневський провів із Олексієм Фазєкошем окрему робочу зустріч, у ході якої обговорювалися питання взаємодії органу адвокатського самоврядування із Закарпатським центром БВПД. Також 1 жовтня Андрій Вишневський мав зустріч із головою Мукачевського міськрайонного суду Закарпатської області Павлом Щербаном.

У ході насиченого 2-го дня робочої поїздки, 2 жовтня, Андрій Вишневський та Віталій Баєв зустрілися у м. Ужгород із 20-ма закарпатськими адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу. У ході зустрічі, як і з адвокатами у Мукачеві, було обговорено актуальні питання функціонування системи БПД в області.

Потім представники Координаційного центру відвідали Головне управління юстиції в Закарпатській області та громадську приймальню з надання безоплатної первинної правової допомоги, ознайомившись з роботою останньої. Андрій Вишневський провів робочу зустріч із Ігорем Фартушком, начальником управління ГЮ у Закарпатській області. Директор Координаційного центру та начальник ГУЮ спілкувалися на тему проведення 6-го конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги, поточного стану його підготовки в області. А також було обговорено перспективи та шляхи співпраці Закарпатського центру БВПД та ГУЮ у Закарпатській області з метою максимальної відкритості та інформування жителів Закарпаття щодо надання первинної та вторинної правової допомоги в регіоні.

Також 2 жовтня Андрій Вишневський мав окрему робочу зустріч із головою кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Закарпатської області Петром Немешом. У ході зустрічі було обговорено перспективи спільної роботи та організації спільних робочих заходів із Закарпатським центром БВПД.

У той же день Андрій Вишневський дав інтерв’ю журналістам та взяв участь у записі програми «Правова освіта» Закарпатської обласної ТРК «Тиса-1», у якій повідав про систему безоплатної правової допомоги в України, актуального стану надання її, зокрема, на Закарпатті, перспектив розвитку системи та ін.

 

Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook  YouTube YouTube  Google Google+