назад

Працівниками Вишневського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі-місцевий центр) 15.09.2015 проведено робочу зустріч з представниками управління міжрайонного управління юстиції, головами селищних та сільських рад, посадовцями управління соціального захисту населення, управління пенсійного забезпечення, адвокатами Фастівського району.

           В ході зустрічі директором Вишневського місцевого центру БВПД Бухтіяровою Світланою Володимирівною та головним спеціалістом відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Потапенко Жанною Олександрівною були презентовані переваги  системи безоплатної правової допомоги  для  адвокатів та висвітлені питання співпраці адвокатів з центром БВПД, зокрема такі як: 

  • Øадвокат – самозайнята особа, адвокатське бюро або адвокатське об’єднання;
  • Øвідносини з центром БВПД – цивільно-правова угода (рівні сторони);
  • Øправову позицію формує та узгоджує з клієнтом самостійно (після отримання доручення);
  • Øнесе юридичну відповідальність як адвокат виключно перед органами адвокатського самоврядування.

 

         Центр БПВПД регулярно надає доручення адвокату для надання БВПД суб’єктам права на таку допомогу. Важливим фактором є те, що адвокат самостійно визначає свій обсяг навантаження та територію роботи у контракті, що дозволяє займатися не лише справами за дорученнями центру, а і приватною практикою. Щодо розміру оплати, то вона залежить від складності справи, також існують заохочувальні коефіцієнти за досягнення позитивного результату для клієнта (виправдувальний вирок тощо), відшкодовуються витрати на користування власним транспортом.  Адвокатам проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо мети та умов проведення конкурсу.

 

          Головний спеціаліст відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Аліна Чубатенко розповіла про діяльність місцевого центру, зокрема, що стосуються завдань і обов’язків, які покладають на центр з надання БВПД. Зосередила увагу присутніх на інформуванні населення про надання безоплатної вторинної правової допомоги, насамперед  через громадські приймальні.

У ході заходу були роздані інформаційні повідомлення.