назад

Робоча зустріч та 5-річчя пробації

5 лютого 2015 року Верховною Радою України було прийнято Закон України «Про пробацію», в якому враховано досвід європейських країн з її діяльності. Впровадження пробації в Україні – це крок назустріч європейським стандартам роботи з правопорушниками та можливість їх виправлення   без позбавлення волі. Пробація – це передусім реальна можливість для особи, яка вчинила правопорушення, змінитись без ізоляції від суспільства. При цьому, отримати необхідну моральну підтримку, консультації, в тому числі правові, допомогу аби зберегти сімейні стосунки, роботу, житло або віднайти чи створити їх. Звичайно, для цього необхідним є бажання особи. Саме тому, діяльність пробації базується на індивідуальному підході до кожного правопорушника.

Робоча зустріч керівництва філії Державної установи “Центр пробації” у Вінницькій області та за участі директорки Марини Лукіянової  Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області та заступника директора Сергія Фролова, Вінницької організації Товариство Червоного Хреста України та представника Вінницького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Вінницької обласної держадміністрації.

Присутні заслухали інформацію стосовно діяльності філії ДУ “Центр пробації” у Вінницькій області та її підпорядкованих підрозділів в частині організації взаємодії їх з державними та громадськими організаціями, забезпечення дотримання прав людини та громадянина при виконання покарань, не пов’язаних із позбавленням волі.

Директорка Регіонального центру з надання БВПД у Вінницькій області донесла інформацію до присутніх стосовно оперативного реагування на звернення громадян щодо отримання правової допомоги та висвітлила проблемні питання, що виникають в процесі організації роботи з надання суб’єктам пробації безоплатної правової допомоги та можливі варіанти їх розв’язання. Також привітала працівників пробації із 5-річчям їх діяльності.

По завершенню зустрічі директорка Марина Лукіянова Регіонального центру з надання БВПД у Вінницькій області отримала подяку за плідну співпрацю та всебічну підтримку в реалізації завдань ДУ “Центр пробації”.