назад

Робоча зустріч з метою налагодження співпраці

ShM 180202 112 лютого  начальник Глухівського бюро правової допомоги Богдан Балицький з метою досягнення домовленості про співпрацю зустрівся з керівником  Міжнародного пункту автомобільного сполучення митного посту “Бачівськ” – Олександром Курком.

Під час зустрічі було висвітлено питання про порядок надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги згідно Закону України «Про безоплатну правову допомогу» та  основні завдання Глухівського бюро правової допомоги.

«Безоплатна правова допомога – правова допомога, що гарантується державою та повністю або частково надається за рахунок коштів Державного бюджету України, місцевих бюджетів та інших джерел; основним завданням бюро є: правопросвітництво, надання безоплатної первинної правової допомоги і безоплатної вторинної правової допомоги; забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України. Суспільна довіра є необхідною умовою для розвитку системи безоплатної правової допомоги.  Якість послуг, що їх ми надаємо, залежить від рівня взаємної довіри, на якій ґрунтується наше партнерство з громадами, адвокатами, громадськими організаціями, донорами.  Ми відкриті до співпраці з усіма зацікавленими сторонами та активно розвиваємо партнерство», – наголосив Богдан Балицький.

«Митна служба України є складовою частиною системи органів виконавчої влади України і складається з митних органів, митних організацій, а також спеціалізованих навчальних закладів та науково-дослідної установи митної служби України, створена для спрямування, координації та контролю за діяльністю митних органів та організацій щодо виконання законодавства України з питань митної справи», – наголосив Олександр Курок.

Позитивно відповідаючи на пропозицію щодо співпраці, керівник митного посту «Бачівськ» вказав, що в межах своїх повноважень при проведенні таких роз’яснень доводитиме до відома інформацію про можливість скористатися послугами Глухівського бюро правової допомоги.

ShM 180202 12

Також в приміщенні Міжнародного пункту автомобільного сполучення митного посту “Бачівськ” Богдан Балицький залишив для відвідувачів інформаційні матеріали з контактними даними Глухівське бюро правової допомоги та інформаційні матеріали про загальнонаціональний право просвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО», що реалізовується Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги. 

ShM 180202 13

Під час бесіди з керівником митного посту«Бачівськ» – Олександром Курком було обговорено питання щодо запровадження дистанційного пункту консультування за допомогою Skype – зв’язку  для покращення та швидкого доступу до  безоплатної правової допомоги.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до:

Шосткинський місцевий центр –
41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. тел. (05449) 7-30-94

Глухівське бюро правової допомоги –
41400,  м. Глухів, вул. Шевченко, 4. тел. (05444) 7-07-20,   (05444) 7-07-12

Кролевецьке бюро правової допомоги –
41300,  м. Кролевець, вул. Грушевського, 19. тел. (05453) 9-52-47

Середино-Будське бюро правової допомоги –
41000,  м. Середина-Буда, вул. Троїцька, 2. тел. (05451) 7-10-62

Ямпільське бюро правової допомоги –
41200, смт  Ямпіль, бульвар Ювілейний, 1. тел. (05456) 2-20-50

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.