назад

Робоча зустріч з заступником Міністра юстиції України Гією Гіцадзе

2249 20150729 3442

29 липня 2015 року директор РЦ з НБВПД у Рівненській області Василь Овдіюк прийняв участь в робочій зустрічі заступника Міністра юстиції України Гії Гіцадзе з представниками органів державної влади, місцевого самоврядування, юридичної громадськості області, яка відбулася в приміщенні Рівненської обласної державної адміністрації, під час якої обговорювались питання реформування органів юстиції. Заступник міністра розповів про реформування систему реєстраційних служб, передачу функцій реєстраторів нотаріусам та органам місцевого самоврядування.

Заступник Міністра юстиції наголосив, що пріоритетами у реформуванні органів юстиції є забезпечення вільного та рівного доступу громадян до відповідних реєстрів та отримання правових послуг, в тому числі доступ до безоплатної правової допомоги.

Також обговорено реформування Державної виконавчої служби, основною концепцією якої є запровадження інституту приватних виконавців та надання вибору громадянам України та юридичним особам право вибору між державними та приватними виконавцями.

Участь у заході прийняли Михайло Кириллов – Голова Рівненської обласної ради, Юрій Приварський – перший заступник голови ОДА Рівненської області, Іванна Смачило – начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області, Олександр Адамець – начальник Управління ДПС України в Рівненській області, Андрій Грещук – секретар Рівненської міської ради; заступники начальника та керівники структурних підрозділів Головного територіального управління юстиції у Рівненській області, адвокати, нотаріуси, представники громадських організацій.

 

{gallery lightbox=boxplus maxcount=20}gallery/2015/zustrich{/gallery}