назад

Робочі будні Хустського місцевого центру

centr perv prav dopomogi 310715     З метою налагодження співпраці між Хустським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та органами державної виконавчої влади 31 липня проведено зустріч із керівниками структурних підрозділів Виноградівської РДА.

    Директор центру Наталія Дубчак пояснила присутнім, що Хустський місцевий центр забезпечує доступ до безоплатної правової допомоги у цивільному та адміністративному процесах для соціально незахищених верств населення. Основне завдання центру – створення рівних можливостей для доступу людей до правосуддя.

    Начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання первинної правової допомоги Віталія Молнар звернула увагу на те, що юрисдикція Хустського місцевого центру поширюється на Хуст, Виноградівський, Рахівський, Тячівський та Міжгірський райони. Роз’яснила присутнім про те, хто є суб’єктами права на безоплатнуimg 20150731 095314 вторинну правову допомогу та які документи необхідно подати для отримання БВПД. Наголосила, що певна частина громадян, які звертаються до центру, потребують надання правових консультацій, роз’яснень та спрямування до певних установ чи організацій, де може бути вирішено їхнє питання.

    Цього ж дня було проведено робочу зустріч із головою Виноградівського районного суду Ганною Рішко щод осіб, які потребують представництво інтересів у суді, та не мають достатніх фінансових можливостей для оплати послуг приватного адвоката, оскільки для соціально незахищеної категорії громадян послуги адвоката оплачує держава.