назад

Робочий візит до Краснопільського та Сумського районів

150806 06

05 серпня 2015 року директор Сумського місцевого центру Валентина Трошечко, начальник відділу по взаємодії з суб’єктами первинної правової допомоги Наталія Шестерніна, заступник начальника відділу попередньої роботи з клієнтами Олександр Пономаренко, заступник начальника відділу роботи з адвокатами Олег Мигаль та практикуючий юрист-волонтер Радіон Муйдінов відвідали Великобобрівську сільську раду Краснопільського району Сумської області.

Метою такої роботи є налагодження зв’язків із керівництвом сільських рад та шляхів подальшої співпраці.

Під час зустрічі з працівниками сільської ради було надано інформацію з питань роботи Центру. А потім працівники Центру спілкувалися з громадянами, яких на зустріч прийшло 7 осіб. Їх цікавили питання сімейного, цивільного та адміністративного законодавства.

Після відвідування сільської ради Великого Бобрику працівники Сумського місцевого центру завітали з робочим візитом до Верхньосироватської сільської ради Сумського району, де надали роз`яснення у вигляді консультацій 5 особам.150806 01

150806 02Крім цього працівниками Центру була надана методична допомога сільським головам Великобобрицької та Верхньосироватської сільських рад з питань діяльності органів місцевого самоврядування      .

Працівники центру розповідали про забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги у цивільному та адміністративному процесах для цілої низки соціально незахищених категорій громадян, таких як: малозабезпечені (особи, чий середній місячний сукупний сімейний дохід не перевищує двох прожиткових мінімумів), учасники бойових дій (у тому числі, це стосується учасників АТО із відповідним статусом, та членів сімей загиблих), діти-сироти, діти, позбавлені150806 03 батьківського піклування, біженці та ін. Усім цим незахищеним категоріям осіб будуть надаватися послуги адвокатів для представництва їх інтересів у цивільних та адміністративних судових спорах, а також потерпілим і свідкам у кримінальних провадженнях, якщо вони належать до категорій, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, як це визначено ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Перші результати такої роботи вже навіть окреслені документально: директор місцевого центру Валентина Трошечко підписала меморандум із головою Великобобрицької сільської ради в особі Володимира Степанова, та головою Верхньосироватської сільської ради Олексієм Цигурою.

150806 04 

150806 05