назад

Робочий візит фахівців Шосткинського місцевого центру до Путивля

150826 1126 серпня 2015 року директор Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Микола Гудіма, головний спеціаліст відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Ольга Правосуд та головний спеціаліст відділу попередньої роботи з клієнтами Володимир Потапов здійснили робочий візит до Путивльського району. Фахівці місцевого центру провели ряд зустрічей, зокрема з головою Путивльської районної державної адміністрації Миколою Шульгою, заступником юридичного сектору районної державної адміністрації Тетяною Селіною, головою Путивльської районної ради Євгеном Южаковим та начальником Путивльського районного управління юстиції Георгієм Шатіліним.

У ході зустрічей Миколою Гудімою та Ольгою Правосуд висвітлено питання, що стосуються завдань і обов’язків, покладених на місцевий центр, суть надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, види безоплатної правової допомоги, що надаються центром. Звернуто увагу на суб’єктів надання і отримання правової допомоги та на яких підставах надаватиметься безоплатно захист адвоката, яким чином прийматимуть до розгляду справи громадян тощо. Обговорено й проблемне питання, що полягає у територіальній віддаленості Шосткинського місцевого центру від Путивльського району, який обслуговує центр у місті Шостка. Ольга Правосуд надала керівникам інформаційні буклети про центр та переліком осіб, які, відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», мають право на неї, видами правової допомоги, що надаються місцевим центром.

150826 12За результатами зустрічей досягнуто домовленості щодо подальшої співпраці та координації зусиль, спрямованих на сприяння надання безоплатної вторинної правової допомоги  соціально-незахищеним категоріям населення району, які цього потребують, а також дій щодо розвитку та покращення якості надання первинної правової допомоги на території Путивльського району. Як наслідок – відбулось підписання Меморандумів про співпрацю між Шосткинським місцевим центром і Путивльською районною державною адміністрацією та Путивльською районною радою.

Головний спеціаліст Володимир Потапов у приміщенні Путивльської РДА надав консультації та роз’яснення 7 особам. Питання стосувалися капітального ремонту житлового будинку, перерахування пенсій та податку на землю.150826 13