назад

Робочий візит керівного складу Регіонального центру з надання БВПД у Запорізькій області до Мелітопольського місцевого центру з надання БВПД

1Минулої  п’ятниці – 24 липня 2015 року – директор Регіонального центру Павло Наливайко  разом з начальником відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Олександром Гришиним і заступником начальника відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Володимиром Антонцевим в ході робочої поїздки відвідав Мелітопольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Метою поїздки було знайомство з колективом Мелітопольського місцевого центру, методична допомога в організації роботи місцевого центру щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільних та адміністративних справах, обговорення нагальних питань діяльності.

Насамперед було проведено семінар з працівниками Мелітопольського місцевого центру на тему «Організація роботи місцевого центру в системі надання безоплатної вторинної правової допомоги». Після вступного слова директора Регіонального центру Павла Наливайка,  фахівці відділу попередньої роботи з клієнтами отримали консультації в.о. начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимира Антонцева стосовно визначення належності громадян, які звертаються до центру, до суб’єктів надання БВПД, а також порядку видачі доручень відповідно до наказу Координаційного центру з надання правової допомоги від 26.06.2015 №160.

Далі програму семінару продовжив менеджер з якості Олександр Гришин, який надав методичні рекомендації працівникам відділу організації надання БВПД та роботи з адвокатами  щодо порядку прийняття, реєстрації та перевірки актів наданих послуг адвокатів, а також порядку виплат винагороди і відшкодування витрат адвокатам, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.  

Під час робочої поїздки відбулась зустріч з адвокатами системи, які надають безоплатну вторинну правову допомоги. Представниками  Регіонального центру були надані відповіді на питання, які цікавили адвокатів,  зокрема:

  1. Комунікація: клієнт – адвокат, адвокат – клієнт по справам, які стосуються цивільного права.
  1. Надання безоплатної вторинної правової допомоги по всій юрисдикції обслуговування Мелітопольського місцевого центру.
  2. Підвищення ефективності надання безоплатної вторинної правової допомоги громадянам.
  3. Організація роботи Регіонального і місцевого центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному, цивільному та адміністративному процесах.

Директор Регіонального центру Павло Наливайко і директор Мелітопольського місцевого центру Олег Шмиголь  зустрілись з заступником голови Мелітопольської райдержадміністрації Ольгою Станчевською та заступником міського голови Мелітопольської міської ради з питань діяльності виконавчих органів ради Анною Камлик і обговорили питання взаємодії і подальшого співробітництва при наданні правової допомоги суб’єктам, визначеним у ст.14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

1

2