назад

Робочий візит радника Міністра юстиції України, Народного депутата України Олександра Дроздика до Бердянська

P8180045

Сьогодні, 18 серпня 2015 року, Бердянський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги відвідали Народний депутат України, радник Міністра юстиції України Олександр Валерійович Дроздик, в.о. начальника Головного територіального управління юстиції в Запорізькій області Тимофій Миколайович Дудін та директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Павло Іванович Наливайко.

Запорукою успіху роботи кожної організації та установи завжди була і залишається його команда. Тому зустріч в Бердянському місцевому центрі розпочалася зі знайомства з колективом центру, який очолює Геннадій Віталійович Бородатий.

Ознайомившись з умовами роботи Бердянського місцевого центру,  поспілкувавшись з працівниками та поцікавившись питаннями, які виникають в процесі надання безоплатної вторинної правової допомоги, всі присутні змогли наглядно побачити роботу центру, а саме: як відбувається прийом та спілкування з відвідувачами центру, прийняття рішень щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги, перша зустріч адвоката з клієнтом.

Олександр Валерійович особисто поспілкувався з клієнтами центру, розповів їм про їх права, запитав чи задоволені вони отриманим послугами, після чого відповів на всі питання ЗМІ, зазначивши значну соціальну необхідність щодо надання безоплатної правової допомоги та перспективу розширення можливостей надання такої значущої послуги.

       Директор Бердянського центру Геннадій Бородатий проінформував гостей про порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільних та адміністративних справах, кількість  звернень, а також навів статистику у розрізі категорій. Він повідомив, що громадяни, які звернулися до центру, найбільше цікавились житловими питаннями та питаннями соціального забезпечення, питаннями у сфері земельного, спадкового та сімейного права. Щодо складу клієнтів за категоріями суб’єктів права на БВПД, то найбільша кількість із них – інваліди, які отримують пенсію або допомогу, що призначається замість пенсії, особи, які перебувають під юрисдикцією України, якщо середньомісячний сукупний дохід їхньої сім’ї нижчий суми прожиткового мінімуму, ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», у тому числі, особливо вразлива категорія громадян сьогодні – учасники АТО та внутрішньо переміщені особи.

       «В роботі центра виникають ситуації, коли людина дійсно потребує правової допомоги, але не є суб’єктом права на безоплатну вторинну правову допомогу, або ж її проблема не стосується правової сфери. Та незважаючи на це, команда Бердянського МЦ завжди прикладає максимум зусиль для того, щоб не залишити без уваги та допомоги вказаних осіб. Завдяки тісній співпраці із мережею установ та організацій, рухів та обєднань – як громадських, так і органів місцевого самоврядування та юстиції – спеціалісти Бедянського центру адресно скеровують громадян до тих, де їм можуть надати необхідну фахову консультацію» – зауважив начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Євген Сухомлин. 

       Під час зустрічі  Олександр Валерійович Дроздик особливу увагу приділив проблемам центрів, які виникають при наданні безоплатної вторинної правової допомоги, вказав на важливість та актуальність такої значущої допомоги, як надання адвокатських послуг соціально незахищеним громадянам за рахунок держави у цивільних, кримінальних, адміністративних справах і справах про адміністративні правопорушення та висловив бажання в подальшому всебічно підтримувати розвиток системи  безоплатної вторинної правової допомоги.

{module Foto_BRD_MC_18.08.15}