назад

Робочий виїзд Чернігівського місцевого центру до смт. Ріпки

P609128315 вересня 2015 року директором Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимиром Бобруйком та начальником відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оленою Михайленко було здійснено робочий виїзд до смт. Ріпки Чернігівської області.

На виконання Плану заходів, спрямованих на активізацію участі адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, затвердженого директором Координаційного центру А. Вишневським 09 вересня 2015 року, проведено зустріч з показом презентації “Переваги системи безоплатної правової допомоги” з адвокатом Юрієм Кулішем, який виявив бажання приймати участь в конкурсі з відбору адвокатів, що залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги.

В ході виїзду були проведені робочі зустрічі з головою Ріпкинської селищної ради Сергієм Гарусом, військовим комісаром Ріпкинського районного військового комісаріату Юрієм Бойко, директором Ріпкинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Лесею Сидоренко.
Під час робочих зустрічей було роз’яснено поняття безоплатної вторинної правової допомоги, зазначено хто має право та хто надає безоплатну вторинну правову допомогу, звернуто увагу на порядок подання та порядок розгляду звернень про надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Результатом зустрічей є домовленість з головою Ріпкинської селищної ради Сергієм Гарусом, директором Ріпкинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Лесею Сидоренко та військовим комісаром Ріпкинського районного військового комісаріату Юрієм Бойко про співпрацю, а також попередня домовленість щодо направлення до Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги суб’єктів права на отримання безоплатної вторинної правової допомоги. Також з військовим комісаром Ріпкинського районного військового комісаріату Юрієм Бойко досягнуто домовленості щодо організації проведення зустрічі з учасниками бойових дій в зоні АТО.
За результатами робочої зустрічі з головою Ріпкинської селищної ради Сергієм Гарусом було укладено меморандум про співпрацю між Чернігівським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Ріпкинською селищною радою.
По завершенню робочих зустрічей для відвідувачів вищезазначених установ були залишені буклети «Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати?».
Крім того, були проведені робочі зустрічі з обговоренням поточних питань з головою Ріпкинської районної державної адміністрації Борисом Мелашенком та адвокатом Валерієм Кулішем, який надає безоплатну вторинну правову допомогу за контрактом.
Також працівниками Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги проведено «вуличне» інформування населення смт. Ріпки з питань безоплатної вторинної правової допомоги. Під час спілкування з жителями селища було роз’яснено поняття вторинної правової допомоги, повідомлено про категорії осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, ознайомлено з порядком її надання, а також наведено приклади та надано відповіді на запитання. Бажаючим залишались буклети «Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати?».P6091275P6091278P6091281P6091289P6091293P6091297