назад

Робота Координаційної ради з надання допомоги учасникам АТО та членам їх сімей на Сумщині

Під час засідання Координаційної ради з надання допомоги учасникам АТО та членам їх сімей, до складу якої входить очільниця Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Олена Демченко, розглядається низка важливих тем, серед яких і правовий захист військовослужбовців. На чергове засідання, що відбулося 20 лютого, прийшли ветерани та родичі загиблих бійців, адже на разі в регіоні гостро постало вирішення актуальних для цієї категорії осіб проблемних питань.

Одне з таких питань стосувалося виділення земельних ділянок для учасників АТО/ООС. Як повідомили ветерани та матері загиблих бійців, вони чекають своїх земельних ділянок, що передбачені законом, майже 5 років, це при тому, що всі дозвільні документи вже давно зібрані і залишилося лише отримати погодження Держгеокадастру.

Окрім земельних питань йшлося про недостатнє фінансування Сумського обласного клінічного госпіталю ветеранів війни, недостатню фінансову підтримку сімей загиблих учасників АТО/ООС, проблеми із забезпеченням пільгового перевезення громадським транспортом тощо.

Що ж стосується звернень за правовою допомогою, то вже в цьому році до центрів з надання безоплатної вторинної  правової допомоги у Сумській області звернулося 44 особи, які є учасниками  антитерористичної  операції та членами їх сімей, та зареєстровано 50 звернень про надання безоплатної вторинної правової допомоги, надано 21 юридичну  консультацію та 29 рішень про надання безоплатної вторинної правової допомоги, а саме складання процесуальних документів та представництво інтересів в суді.