назад

Робота Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної правової допомоги впродовж 03 – 09 серпня 2015 року

workВпродовж тижня Регіональним центром з наданя безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області було видано 60 доручення адвокатам, з яких 31 для здійснення захисту затриманим особам, 2 для проведення окремої процесуальної дії та 27 для захисту за призначенням згідно постанови слідчого та ухвали суду у кримінальному провадженні.

5 серпня 2015 року в Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області, під головуванням директора Регіонального Центру Ігора Микитина, пройшла робоча нарада директорів Місцевих Центрів Львівської області.

Також відбулася робоча зустріч директора Регіонального центру безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області Ігора Микитина, директорів Першого львівського місцевого центру Барбари Калюжної та Другого львівського місцевого центру Олега Данька з виконуючим обов’язки начальника Головного управління юстиції у Львівській області Ярославом Жукровським.

На виконання доручення Координаційного центру начальником відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області – адвокатом Наталією Мелян проведено спостереження за роботою адвокатів у судовому засіданні в Апеляційному суді Львівської області та в Личаківському районному суді м.Львова, а також в Сихівському районному суді м.Львова.

За період з 3 по 7 серпня 2015 року до Першого львівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулось та зареєстровано 8 нових клієнтів, надано роз*ясень та консультацій – 8 особам, спрямовано до установ, організацій – 2 особи, прийнято звернення про надання БВПД – 6 осіб, прийнято 6 рішень про надання БВПД, видано 5 доручень адвокатам, прийнято 7 актів за дорученнями виданими регіональним центром.

До Другого львівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в період з 03.08.2015 по 07.08.2015 звернулось 18 клієнтів.

До Самбірського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в період з 03.08.2015 до 07.08.2015 звернулось 4 клієнтів (3 осіб звернулись для отримання консультацій та роз’яснень, 1 – звернення про БВПД.

Впродовж 03 – 07 серпня 2015 року до Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулось для отримання консультації чи роз’яснення 10 клієнтів.

Протягом 03 – 07 серпня 2015 року до Червоноградського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулося 15 нових клієнтів. Усім було надано консультації, поінформовано про порядок подання і розгляду звернень про надання безоплатної вторинної правової допомоги. Серед них – двоє з числа сімей учасників АТО. Двоє клієнтів переадресовано в партнерські організації для надання первинної правової допомоги.

За вказаний період Першим львівським місцевим центром надіслано 14 інформаційних листів з розробленими методичними додатками та оголошенням про роботу Центру до керівників суб’єктів надання БППД.

Працівниками відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи Другого львівського місцевого центру прийнято 26 поданих адвокатами звітів надання безоплатної вторинної правової допомоги, Самбірського місцевого центру 7 звітів адвокатів, Стрийського Місцевого Центру прийнято 22 поданих адвокатами звітів надання безоплатної вторинної правової допомоги.

З метою налагодження співпраці з органами державної влади та місцевого самоврядування начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання первинної правової допомоги Другого львівського місцевого центру Христина Гаталяк провела зустріч з начальником адміністративно-господарського управління Львівської міської ради Валентиною Бартошик, щодо налагодження співпраці для надання БВПД мешканцям міста Львова.

Начальником відділу по взаємодії із суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Стрийського місцевого центру Євгенієм Суржком проведено ділові зустрічі з керівниками Стрийської Міської асоціації інвалідів, Стрийського Осередку УТОГ, Громадської Організації «Майдан Стрийщини» з метою налагодження співпраці. Здійснено анкетування шести громадських організацій Дрогобиччини. З метою започаткування співпраці проведено інформаційні сесії для громадських організацій, які об’єднують громадян з особливими потребами.

Директором цього ж центру Марією Николаїшин з метою налагодження співпраці між громадськими організаціями та місцевим центром ,проведено інформаційну сесію для громадських організацій міста Борислава : «Можливості надання правової допомоги для населення Дрогобиччини виходячи із норм закону України «Про безоплатну правову допомогу». А також, директором центру проведено ділові зустрічі із депутатами окремих місцевих рад Дрогобиччини.

05.08.2015 року Червоноградським місцевим центром спільно з Сокальським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено зустріч з дітьми-сиротами та дітьми, позбавлених батьківського піклування та їхніми батьками-вихователями прийомних сімей. Ознайомлено та проінформовано про діяльність Центру. Були обговорені питання щодо дотримання та захисту прав дітей даної категорії, вирішення проблем, з якими стикаються батьки-вихователі. Зокрема права дітей на отримання та забезпечення житлом. Обговорено з батьками-вихователями скарги на відповідні державні служби та органи влади, які не виконують своїх службових обов’язків щодо забезпечення захисту прав дітей, про пільги на перевезення та при вступі до навчальних закладів, конфлікти з перевізниками, які ображають та принижують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування при доїзді на навчання. Також надані роз’яснення та первинна правова консультація дітям.

06.08.2015 року Червоноградським Місцевим Центром проведено робочу зустріч з працівниками Сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків та слідчого відділу Червоноградського МВ ГУМВС України у Львівській області . Обговоренно питання щодо співпраці та налагодження механізму взаємодії.