назад

Робота Регіонального та Місцевих Центрів з надання безоплатної правової допомоги впродовж 27 липня – 02 серпня 2015 року

workВпродовж тижня Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області було видано 71 доручення адвокатам, з яких 15 для здійснення захисту затриманим особам, 2 для надання допомоги засудженій особі, 4 для проведення окремої процесуальної дії та 50 для захисту за призначенням згідно постанови слідчого та ухвали суду у кримінальному провадженні.

Зареєстровано фінансові зобов’язання по програмі 3603030 «Оплата послуг та відшкодування витрат адвокатів з надання безоплатної вторинної правової допомоги» на суму 41524,86 грн.

Державною казначейською службою України проведено оплату за надані послуги адвокатів за актами виконаних робіт, складеними впродовж цього терміну 2015 року у сумі 91467,38 грн.

До Першого львівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в період з 27.07.2015 до 02.08.2015 звернулось 14 клієнтів. Прийнято 5 письмових звернень ,за якими прийнято рішення про надання БВПД, 9 осіб скеровано до суб*єктів для отримання первинної правової допомоги. Видано 7 доручень адвокатам.

До Другого львівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в період з 27.07.2015 до 02.08.2015 звернулось 25 заявників для отримання консультацій та роз’яснень.

До Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в період з 27.07.2015 до 02.08.2015 звернулось 11 заявників для отримання консультацій та роз’яснень.

Впродовж зазначеного періоду до Червоноградського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулося 17 нових клієнтів. Усім було надано консультації, поінформовано про порядок подання і розгляду звернень про надання безоплатної вторинної правової допомоги. Серед них: 3 – члени сімей учасників АТО та 3 – внутрішньо переміщені особи. Видано одне доручення адвокатові.

Працівниками відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Першого львівського місцевого центру прийнято звітність за результатами роботи по 17 дорученні центру, Другого львівського місцевого центру прийнято 18 поданих адвокатами звітів надання безоплатної вторинної правової допомоги, Стрийського місцевого центру прийнято 15 поданих адвокатами звітів надання безоплатної вторинної правової допомоги.

З метою налагодження співпраці з органами державної влади та місцевого самоврядування Жовківського району 29.07.2015 року начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання первинної правової допомоги Х.Гаталяк провела зустріч з міським головою м.Жовква П.Вихопнем, першим заступником голови Жовківської РДА Б.Стахівом, та керівниками структурних підрозділів РДА.
Начальником відділу по взаємодії із суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Євгенієм Суржком проведено ділову зустріч з начальником Стрийського міськрайонного управління юстиції Ілечко Т.І. з метою налагодження співпраці. Здійснено анкетування семи громадських організацій. З метою започаткування співпраці проведено інформаційні сесії для громадських організацій, які об’єднують громадян з особливими потребами.

Директором Стрийського центру Марією Николаїшин з метою налагодження співпраці проведено ділові зустрічі із активістами громадської організації «Правовий центр» Феміда» та громадською організацією «Центр муніципального та регіонального розвитку». Директор центру взяла участь у регіональному круглому столі, який організувала та провела громадська організація Клуб «Соціс». Тема заходу: «Основні механізми надання соціальних та правових послуг вразливим категоріям громадян».

Начальником відділу взаємодії з суб’єктами з надання безоплатної первинної правової допомоги Червоноградського місцевого центру Сенчук Оленою було проведено робочі зустрічі з представниками громадських юридичних приймалень та консультацій, громадських організацій Червонограда та Сокальського району щодо підготовки і підписання Меморандуму про співпрацю, підготовлено текст меморандуму. 31. 07. 2015 начальник відділу взаємодії з суб’єктами з надання безоплатної первинної правової допомоги Сенчук Олена записала інтерв’ю на одній із місцевих радіостудій – «Новий Двір», яке транслюватиметься 3.08.2015.